Elég szépen növekedett a magyar autópiac 2016-ban: majdnem 100 ezer új autót adtak el itthon (3500 autó hiányzott ehhez a számhoz). Ez egy kicsit több mint 25 százalékos bővülést jelent 2015-höz képest. (2014-hez képest pedig 43,1 százalékost.)A valós piac méretét azonban nehezebb megbecsülni a reexport miatt. Ez azt jelenti, hogy a Magyarországon kedvezménnyel megvett autókat forgalomba helyezik, majd kiviszik az országból és visszaigénylik a regisztrációs adót. Szakértők szerint a reexport aránya 12 százalékos lehet az új autók piacán Magyarországon. A legnépszerűbb autótípusok itthon a Suzuki Vitara, a Skoda Octavia és a Ford Focus voltak. A luxusautók kategóriájában azonban sokkal nagyobb arányú a növekedés, mint az autópiac egészében. A luxuslimuzinok és a luxus SUV-k is tarolnak, a legnépszerűbb típusok itt az Audi Q7, a BMW X5 és az X6-os. Audi Q7-ből 323 darabot adtak el, ami több mint 70 százalékos bővülés 2015-höz képest. A modellváltáson átesett Volvo XC90-ből 286 kelt el,...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És még annyit: Ezek nagy többsége is évekig a bank tulajdona.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
És még annyit: Ezek nagy többsége is évekig a bank tulajdona.
Szókrakész
@namihami: Már megint ez a fránya szövegértelmezés.
Újfent kifogott rajtad.

'00 ezer autóról beszélek.
Te írod a... kocsikat.
De!
A cikk szerint is, amit ezek szerint nem értesz:
"a legnépszerűbb típusok itt az Audi Q7, a BMW X5 és az X6-os. Audi Q7-ből 323 darabot adtak el,...Volvo XC90-ből 286 kelt el"
namihami
@Szókrakész: Na figyelgy, direkt kikopizom neked: "". Audi Q7-ből 323 darabot adtak el, ami több mint 70 százalékos bővülés 2015-höz képest. A modellváltáson átesett Volvo XC90-ből 286 kelt el,...""
Tehát:A luxuslimuzinok és a luxus SUV-k is tarolnak, a legnépszerűbb típusok itt az Audi Q7, a BMW X5 és az X6-os---Tarolnak és pont. Mit is jelent ez a szó? Mert a Q7-ből fogyott 323 db, a többiből (X5, X6, Skoda Octavia, stb) viszont nincs adat-de tarol. És hát pl. az Octavia mindennek mondható, de népautőnak nemigen.
Ez is szöveg- és árértelmezés.
Persze, ahhoz, hogy hasítsunk, ahhoz kellenek az ilyen ""népboldogító"" cikkek, amivel az '50-es '60-as évek stílusa köszön vissza. A késői Rákosi- és korai Kádár-kor propagandája sírva kérné el a fiúk tömegtájékoztatási stílusát. Szinte hiányolom a bejelentés végéről az ""Éljen Rákosi!"" felszólítást.
Eladott Ország
Sok autógyártó bruttóban azonos áron árulja a kocsikat, ami az Európa hírűen magas ÁFA miatt a mi nettónk a legkevesebb. Ezért veszik itt, ennyi az iszonyatos növekedés oka.
És akkor helyezzük el helyünket a világban: Norvégiában 2014 év márciusában a legnagyobb példányszámban értékesített típus a Tesla Model S volt, amiből 1493 db talált gazdára, ez egy (!) hónap alatt volt.
quadrocopter
Ott, ahol 30-40 %-kal megnyomják a hivatalnokok amőúgy sem kevls pénzét, ott ez nem csoda! Kíváncsi vagyok hány közmunkás és nyugdíjas van köztük!
papa.49
@quadrocopter: Borítékolnám EGY SE...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.