Megugrottak a fűtésszámlák, a mostani hidegben az egyik legnagyobb gond, hogy a magyar lakások csupán ötöde korszerű hőszigetelésű – írja az Agroinform.hu.

A lakások több mint fele átlagos vagy annál is rosszabb minősítésű, a legrosszabb kategóriába tartozók aránya pedig 6 százalékos volt tavaly. A családok egy része ugyan lecserélte a nyílászárókat vagy különböző belső illetve hőszigetelővel próbált korszerűsíteni, de ez még mindig kevés.

Budapesten ugyan valamivel kedvezőbb a helyzet. Az országos átlagnál magasabb közel 24 százalékos korszerű vagy annál is jobb lakóingatlanok aránya. Ugyanakkor a korszerűnél jobb tanúsítványú ingatlanok száma azonban mind vidéken, mind Budapesten elenyésző.

Amennyiben a régebbi építésű családi házak teljes homlokzatát hőszigetelik, akkor a várható fűtés megtakarítása több mint 20 százalékos is lehet. Ennek az aránya természetesen függ a tégla minőségétől, a hőszigetelés vastagságától és számos más építőanyagtól is. Ám fontos a nyílászárók cseréje is, hiszen az ablak és ajtóréseken is elszökik a drága meleg.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
Erre , mintha kapott volna az állam az eu tól penzt, csak at is el lett síbolva , mint annyi minden!
Peller Anikó
Mi a lófaszért kellene szigetelni a lakásokat, hiszen az csak látványberuházás.

Hogy szakadna rá az ég aki kitalálta.
Tamas.l
Már több mint 12 éve átalakítottam a házunkat akkor 130nm kifűtéséhez 3600 m3 gázt használtam most 1100 m3 és melegebbnek érezni mint régen.
Hülye lenne az állam támogatni a korszerűsítést azért, hogy elveszítse az áfa bevétel 2/3-át mint nálam.
verőce21
Most nehogy eszébe jusson valakinek, hogy hőszigetelteti a lakását!
Az építészkonferenciák négy-öt éve másról sem szólnak, mint "Hogyan lehetne minél több hőszigetelő anyagot eladni a parasztoknak?"
nyanya001
Pár éve kicseréltettem a régi, elavult nyílászárókat, jelentősen csökkent a felhasznált
gáz mennyisége.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.