Az extrém hideg miatt két megyére másodfokú, öt megyére és Budapestre elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint éjszaka az Alföldön (a Tiszántúl keleti felének kivételével), az Északi-középhegységben és a Dél-Dunántúlon sokfelé mínusz 15 Celsius-fok alá süllyedhet a hőmérséklet. Az Északi-középhegységben több helyen mínusz 20, kisebb körzetekben mínusz 25 fok körül alakulhatnak a minimumok.

Péntekre Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Ezekben a megyékben mínusz 20 Celsius-fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

Budapestre és Pest, továbbá Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hideg veszélye miatt.

Az éjszakai órákban foltokban sűrűbb, zúzmarás köd képződésére kell számítani főként az Alföld északi felében és az Északi-középhegység völgyeiben. Ködfoltok napközben is megmaradhatnak, legnagyobb eséllyel a Nyírségben.

Pénteken a késő esti órákban az Alföld középső részén, valamint a dél-dunántúli területeken ismét mínusz 15 fok alá hűlhet a levegő – írták.

Az országos, középtávú előrejelzés szerint a hétvégén is marad a hideg idő: többfelé napközben is mínusz 10 fok körül alakulnak a napi maximumok, a leghidegebb órákban néhol mínusz 20 foknál is hidegebb lesz. Emellett ködre, ónos szitálásra, hószállingózásra is készülni kell a hétvégén.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Szegény embert az ág is húzza,van hogy a fagy is kínozza,hozzá nyakában kormánya.
nezelodo
@Qqberci: "A tél jobban teljesít..." Ne hergeld őket mert a hirdetőtábláikon ezzel is telepakolják a pénzünkön a település összes villanyoszlopát, a saját dicsőségükre, és a nyáj pedig issza a szavaikat, már amelyik tud olvasni! Ha az irástudatlanság eszükbe jut, akkor majd képregényben fényezik magukat.
aremy
@Qqberci: ugye nem az ss nél mert minusz 35-40 esetén igen így még az ss áll nyerésre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.