Várhatóan az esti órákban érkezik meg a katasztrófavédelem pszichológusokból álló, négy tagú krízisintervenciós csoportja Veronába a hajnali buszbaleset sérültjeihez – tette közzé honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A közlés szerint a krízisintervenciós csoport négy tagja kora délután útnak indul Olaszországba. A pszichológusok a tizenhat halálos áldozatot követelő buszbaleset túlélőinek és a diákok hozzátartozóinak nyújtanak segítséget a tragédia feldolgozásában.

A katasztrófavédelem pszichológusokat küldött

Fotó: katasztrofavedelem.hu

Kovács Péter tűzoltó alezredes, a katasztrófavédelem vezető pszichológusa és két munkatársa, valamint egy önkéntes szakember alkotja a csoportot, amely a kora délutáni órákban indult Veronába és várhatóan az esti órákban érkezik meg.

A magyar konzullal és a már helyszínen lévő pszichológusokkal történő egyeztetés után azonnal megkezdik a munkát: az előzetes tervek szerint a veronai Szent Bonifác kórházban ápolt könnyű sérültek és a hozzátartozók kapnak tőlük segítséget ahhoz, hogy a történteket mielőbb feldolgozhassák.

Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.