Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére a kormány az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére január 23-át nemzeti gyásznappá nyilvánította: vagyis hétfőn félárbocra eresztik a nemzeti lobogót a Kossuth térem, illetve az iskolákban is megemlékezést tartanak.

Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, több mint húszan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

ÉGNEK A GYERTYÁK

Az éjszakai szerencsétlenség volt az elmúlt 18 év legsúlyosabb külföldi magyar buszbalesete. 1999 óta nem volt példa hasonlóra.

Nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány hétfőre

A Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt szombat este többszáz gyertyát gyújtottak. Ott vannak az iskolatársak, együttérzők, a szűlők egy része pedig elindult Veronába a baleset helyszínére.

Így tett az Országos Mentőszolgálat is, amelynek munkatársai repülővel és négy jól felszerelt mentőautóval indultak az olasz városba. Eközben négy fővárosi kórház jelezte már, hogy teljes kapacitásával készül a hazahozott sérültek ellátására.

Orbán Viktor telefonon egyeztetett az olasz miniszterelnökkel arról, hogy összehangolják a két ország állami szerveinek munkáját.

Közben hírek érkeztek arról, hogy a Szinyei tornatanára többször visszament az égő buszba, hogy kihozza a gyerekeket. Egy olasz hírportál pedig arról számolt, be, hogy egy francia sofőr vezette a buszt, de ezt az üzemeltető határozottan cáfolta

Nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány hétfőre

Kiengedték a kórházakból a buszbaleset könnyebb sérültjeit, ők egy szállodában vannak, rajtuk kívül hat súlyos sérültet ápolnak két veronai kórházban.

Folyamatosan pszichológusok, pszichiáterek segítik a veronai buszbalesetben érintett Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóit, Palkovics László már délután óta az iskolában tartózkodott. Elmondta, hogy  minden segítséget megadnak az iskola tanulóinak.

A Dunakeszi Kinizsi futsalklub fiatal játékosa, Simonffy Botond is elhunyt az Olaszországban, Verona közelében történt buszbalesetben. Ma este 20.30-kor csendes gyertyagyújtással összekötött virrasztásra hívnak mindenkit.

Egy siófoki diák és az édesanyja is meghalt az olaszországi buszbalesetben.

Az Ökumenikus Segélyszervezet Országos gyűjtést indít a buszbaleset sérültjei és az áldozatok hozzátartozói javára. A segélyszervezet közleménye szerint az egész országot sokkoló tragédia utáni gyászban lehetőséget szeretnének biztosítani mindenkinek, hogy szolidaritását fejezze ki a Verona közelében történt buszbalesetben érintett családokkal. A beérkező pénzt teljes egészében az érintett családoknak juttatják el.

A súlyos sérülteket akár már vasárnap hazaszállíthatják. A hat súlyos sérült közül ketten életveszélyes, válságos állapotban vannak, életfunkcióikat gépekkel tartják fenn.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
@Szókrakész: 22:07

Azért az sem semmi, hogy a " túlélö " egyik diák
szivja azt a qrwa cigit...
Részvétem az elhunytak családtagjainak !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sega
:( Tragédia!
Részvétem a hozzátartozóknak!És mielőbbi gyógyulást a sérülteknek!
christike
Őszinte részvétem ( Az egyik pedagógus is elhunyt, a "Hős", aki mentette az ártatlan gyermekeket( Örök nyugodalmat mindegyiküknek(
Szókrakész
"A Dunakeszi Kinizsi futsalklub fiatal játékosa, Simonffy Botond is elhunyt az Olaszországban,"

Bunkók vagytok!
Nem kicsit.
Nagyon.

Ez a Szijj Ártó Petinél poén, de itt nem!!!
volvós
@Szókrakész: 22:07

Azért az sem semmi, hogy a " túlélö " egyik diák
szivja azt a qrwa cigit...
Részvétem az elhunytak családtagjainak !
fekete
RIP. Miert nem irnak rola,hogy hogyan is tortenhetett ilyen tragikus baleset?
bakegya
Az élet része a halál is-de nem így!
A GYÁSZT EL KELL RENDELNI?-érdekes,eddig ezt sose gondoltam volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.