Megdöbbenésüket hangsúlyozták MSZP-s politikusok kedden, miután Demeter Márta kilépett a szocialisták parlamenti frakciójából és a pártból is.

Burány Sándor, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese az MTI megkeresésére elmondta, hogy Demeter Márta nemcsak a frakcióból, hanem a pártból is kilépett. Elmondta, mélységesen elszomorítja képviselőtársa döntése, amely teljesen váratlanul érte. Emlékeztetett arra, hogy Demeter Márta az egyéni országgyűlési képviselői körzetében lévő kőbányai alapszervezet alelnöke.

Nemcsak a frakcióból, a pártból is kilépett Demeter Márta

A frakcióvezető-helyettes közölte, miután Demeter Márta az MSZP támogatásával nyerte el mandátumát, azt várja el tőle, hogy azt adja vissza a szocialista pártnak.

Nyakó István, az MSZP szóvivője is megdöbbent Demeter Márta döntésén. Az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, tudomása szerint semmilyen előzménye nem volt a képviselő elhatározásának.

A Magyar Nemzet információi szerint a képviselő döntését azzal indokolta, hogy az MSZP formális és informális vezetői közül többek tettei is olyan kérdéseket vetnek fel, amelyek egyértelműen megkérdőjelezik a párt hitelességét, illetve elkötelezettségét a kormányváltásra.

A házszabály szerint ha valamely képviselő frakciótagsága megszűnik, a képviselő – tekintet nélkül a tagság megszűnésének módjára – függetlenné válik. A függetlenné vált képviselő a képviselőcsoport-tagsága megszűnését követő hat hónap elteltével bármely képviselőcsoporthoz csatlakozhat.

A Demeter Márta kilépésével az MSZP országgyűlési képviselőcsoport létszáma 28-ra csökkent, a függetlenek száma 11-re nőtt.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A függetlenek alakíthatnak frakciót 11-en ? Mert akkor Kövér tesvír megőrül.
wagabund
Nagyobb összegben fogadnék, hogy megvan az új, jobbanfizető, vállalhatóbb társaság...ezekkel a töke televan.
lusta
Azért itt, nem csak őt érinti a problémám, álljunk meg egy pillanatra. Listán jutott be, nem egyéni képviselőként. Ergó, nincs helye, más listás képviselőnek sem, aki elhagyja a frakcióját, a képviselők között.
aremy
burányinak és az mszp nek csak a mandátum a fontos nem a miért ezért mentek a levesbe mint gitt egylet.
PJProby
Kórustag volt amíg végül rá nem jött, honnan jön a zaj.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.