Lelassult az olimpiáról szóló népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtésének üteme, félő, hogy így nem lesz meg a kellő 138 ezer szignó ahhoz, hogy Budapesten népszavazást kelljen kiírni a kérdésben – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Már nem kell sok, 100 ezer körül lehet az olimpiai aláírásgyűjtés szignóinak számaAz aláírásgyűjtést elkezdő Momentum Mozgalom utoljára múlt vasárnap összesítette a leadott aláírásgyűjtő íveket, akkor 70 ezer szignó volt náluk. Csakhogy az utóbbi pár nap betett a lendületnek: míg kezdetben 8-10 ezer fő írta alá naponta az íveket, a csúszós és jeges napok lecsökkentették a kedvet a felére.

A Magyar Nemzet számításai szerint jelenleg a Momentumnak 90 ezer körül lehet a begyűjtött aláírása, amihez még csatlakozik az LMP által gyűjtött körülbelül 13 ezer szignó. (A Párbeszéd és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is gyűjti az aláírásokat, de egyelőre nem tudni, hogy náluk mennyi van.) A népszavazás kiírásához 138 ezer hiteles aláírás kell.

A még visszalévő két hétben (a gyűjtésre 30 nap áll rendelkezésre) a Momentum Mozgalom és az LMP az utcai gyűjtőpontok mellett a piacokra is kitelepül, valamint az aktivisták a külsőbb kerületekben, így Csepelen is feltűnnek például, de a lakásokba is bekopogtatnak majd.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A Corvinnál kigyulladt a metró... Özönlenek az aláírók...
Budapest megoldja, hogy legyenek aláírók az olimpia-rendezés elleni standoknál. Kigyulladt a metró a Corvinnál, leszállították az utasokat, akik berágtak. Aztán jól aláírtak az LMP standjánál "Most már elég!" felkiáltással.

reflektor.blog.hu/2017/02/02/a_corvinnal_kigyulladt_a_metro_ozonlenek_az_alairok
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
TAdam
@Pergető: Látom utánaolvastál, helyes :) Én sem tudom elfogadni ezt az abszurd elképzelést (olimpia), tökéletes az idézet köszönöm.
Pergető
@TAdam: Idézőjelbe tettem.
Nekem tettszik az olimpia. Győzzön a többség!
TAdam
@Pergető: Az idézeteket abba szokták úgyhogy jól csináltad írom is a piros pontot :) Én is szeretem az olimpiát, nézni is szoktam, ugyanúgy ahogy az F1-et is. Utóbbi ráadásul minden évben van itthon, mégsem voltam kint egyszer sem, mert TV-ből izgalmasabb. Ugyanolyan élvezettel fogom nézni az olimpiát bárhol is legyen, mert nem a hely a lényeg, hanem a sportolók teljesítménye. Nem az olimpiát ellenzem, hanem azt hogy mi rendezzük irdatlan összegekből, amit aztán a többség ugyanúgy a tévében fog nézni. Bal-jobb, kisebbség-többség elavult hülyeség. A kisebbség ül a parlamentben, a többség pedig mi magunk vagyunk az istenadta nép. Ilyen értelemben valóban a többség győzzön, a nép akarata, véleménye, legyen az bármilyen is.
verőce21
Az ultrások csak nehogy pofára essenek.
Pergető
@TAdam: Picit még dolgozz ezen az elméleten! Mi vagyunk a többség!
TAdam
@Pergető: Ez nem elmélet "lerajzolom", hogy te is megértsd :D
Nép=10millió fő, Parlamenti képviselők=200 fő
10millió > 200
Nép > Parlamenti képviselők
Remélem a relációs jelet (kacsacsőr :) ) nem kell magyaráznom. Szerinted hogy van, ha nem így?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.