A kormánynak célja, hogy valamennyi állami vezető részesüljön államtudományi képzésben, legyen szó területi vagy központi szerv vezetőjéről - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lapjának adott interjújában. A miniszterelnök elmondta, az államtudományi képzés átalakításával olyan közigazgatási tisztségviselőket kell képezni, akik a szakmai tudásuk mellett elkötelezettek a nemzeti érdek képviselete, a morális tartás és a köz szolgálata iránt.„A szemünk előtt tehát egy olyan állam képe lebeg, amely erős, méltányos és tisztelhető, mert minden szegletében a közérdeket rendeli a magánérdek elé”. A bürokrácia csökkentésével kapcsolatban a kormányfő úgy fogalmazott, hogy ez önmagában nem old meg semmit. „Mi itt az alapvetést változtattuk meg: fölfogásunk szerint ugyanis nem a polgárok vannak az államért, hanem fordítva, az államnak kell kiszolgálnia a polgárait, ugyanakkor szavatolnia kell a mindennapok biztonságát” - hangsúlyozta.

Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Igen, ez a lépés helyes, de a sopronkóhidai tanszéken induljon a továbképzés!
namihami
Nem csak eleve azután volna szabad egyáltalán kinevezni? Ha nem is értene hozzá, de legalább lövése lenne arról, amire kinevezték.
CsipkeRózsa
Lehet, hogy az előadóknak van szüksége egy kis + pénzre.
quadrocopter
@namihami: Narancskönyvesnek semmihez nem kell értenie, csak a focihoz, lásd Külgyszarkavaró Minyisztérium Futsalos Osztálya!
namihami
@quadrocopter: Én sem a vezetőkre céloztam, hanem azokra a kisebbrangú beosztottakra, akiknek az ilyen ""kinevezettek"" után kéne a sz@rt ellapátolni. De sajnos azok sincsenek a tudás legalsó lépcsőjén se.
quadrocopter
Kedves Olvasók!

Korrigáljuk cikkünk címét, nem államtudományi képzésről van szó, hanem ál-tudományos politikai tisztképzésről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.