Pár nappal azután, hogy jogerősen is kimondták az ártatlanságát, elhunyt Rejtő E. Tibor, a K&H Bank egykori elnök-vezérigazgatója, a Kulcsár Attila nevével fémjelzett brókerbotrány sikkasztással vádolt harmadrendű vádlottja – tudta meg a Magyar Nemzet

A brókerbotrány 2003-ban pattant ki. Szász Károly, az azóta átalakított és az MNB-be integrált Pénzügyi Szervek Állami Felügyelete volt elnöke, miután megverték és kórházba került, a Pannonplast Rt. részvényeinek törvénysértő felvásárlása miatt indult felügyeleti eljárást valószínűsítette a támadás indítékaként.

Később kiderült, hogy a Pannonplast törvénytelen felvásárlásához állami pénzeket is felhasználtak, politikai síkra terelődött az ügy, az ellenzékben lévő Fidesz az MSZP–SZDSZ-es kormány eltávolítására is megpróbálta felhasználni a botrányt.

Kulcsár Attila, aki többek szerint Rejtő E. Tibor vezérigazgató pártfogoltja volt, a megismételt eljárásban hat év hat hónap szabadságvesztést kapott. Az ítélőtábla április 20-ától tárgyalja az ügyet másodfokon. Május 12-én várható jogerős ítélet, azaz egy hónap híján tizennégy évvel Szász Károly megveretése és a brókerbotrány kirobbanása után.

Rejtő E. Tibor hosszú, súlyos betegség után hunyt el pénteken.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ameddig lesz politika lesznek ilyen ügyek is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Ameddig lesz politika lesznek ilyen ügyek is.
glorianna
@Béla333: Aha... és a Postabankos Princz Gáborra már nem is emlékszik senki.
Béla333
@justhpeter: 18.42
Ez így nem igaz! Ha lecsuknánk azon politikusokat is, akik részt vettek ezekben a disznóságokban, akkor a többiek meggondolnák...
Ha nincs következménye, akkor van igazad, akkor mindig is lesznek ilyen ügyek!
Béla333
@glorianna: 18.44
Én még igen! De ami szomorú az az, hogy a magát "demokratának" mondó ellenzékiek is azt mondják mondjuk a Postabank, vagy más politikusi korrupciós ügy felemlegetése esetén, hogy én "történelmi" ügyeket hánytorgatok fel! Miféle demokrácia ez?
glorianna
@justhpeter: Ühüm. ha hagyjuk...
Most éppen Tarsoly a sztár, és a vécékefefejű külügyér lehente gondban, de nincs :(
papa.49
@glorianna: Nincs gondban mert közel van a segghez, és selymes a nyelve)))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.