Pár nappal azután, hogy jogerősen is kimondták az ártatlanságát, elhunyt Rejtő E. Tibor, a K&H Bank egykori elnök-vezérigazgatója, a Kulcsár Attila nevével fémjelzett brókerbotrány sikkasztással vádolt harmadrendű vádlottja – tudta meg a Magyar Nemzet

A brókerbotrány 2003-ban pattant ki. Szász Károly, az azóta átalakított és az MNB-be integrált Pénzügyi Szervek Állami Felügyelete volt elnöke, miután megverték és kórházba került, a Pannonplast Rt. részvényeinek törvénysértő felvásárlása miatt indult felügyeleti eljárást valószínűsítette a támadás indítékaként.

Később kiderült, hogy a Pannonplast törvénytelen felvásárlásához állami pénzeket is felhasználtak, politikai síkra terelődött az ügy, az ellenzékben lévő Fidesz az MSZP–SZDSZ-es kormány eltávolítására is megpróbálta felhasználni a botrányt.

Kulcsár Attila, aki többek szerint Rejtő E. Tibor vezérigazgató pártfogoltja volt, a megismételt eljárásban hat év hat hónap szabadságvesztést kapott. Az ítélőtábla április 20-ától tárgyalja az ügyet másodfokon. Május 12-én várható jogerős ítélet, azaz egy hónap híján tizennégy évvel Szász Károly megveretése és a brókerbotrány kirobbanása után.

Rejtő E. Tibor hosszú, súlyos betegség után hunyt el pénteken.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ameddig lesz politika lesznek ilyen ügyek is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Lassan kihal minden érintett és résztvevő.
Ezt a mocskosságot! 14 éve tart a K&H történet...
justhpeter
Ameddig lesz politika lesznek ilyen ügyek is.
glorianna
@Béla333: Aha... és a Postabankos Princz Gáborra már nem is emlékszik senki.
Béla333
@justhpeter: 18.42
Ez így nem igaz! Ha lecsuknánk azon politikusokat is, akik részt vettek ezekben a disznóságokban, akkor a többiek meggondolnák...
Ha nincs következménye, akkor van igazad, akkor mindig is lesznek ilyen ügyek!
Béla333
@glorianna: 18.44
Én még igen! De ami szomorú az az, hogy a magát "demokratának" mondó ellenzékiek is azt mondják mondjuk a Postabank, vagy más politikusi korrupciós ügy felemlegetése esetén, hogy én "történelmi" ügyeket hánytorgatok fel! Miféle demokrácia ez?
glorianna
@justhpeter: Ühüm. ha hagyjuk...
Most éppen Tarsoly a sztár, és a vécékefefejű külügyér lehente gondban, de nincs :(
papa.49
@glorianna: Nincs gondban mert közel van a segghez, és selymes a nyelve)))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.