Több órás huzavona után arra jutott a szombathelyi közgyűlés, hogy új pályázatot írnak ki a szombathelyi színház igazgatói posztjára.

Közel ezren tüntettek Jordán Tamás mellett Szombathelyen, ahol a városi közgyűlés majd két órán át arról tárgyalt: írjanak-e ki új pályázatot, vagy újabb öt évre nevezzék ki Jordánt a Weöres Sándor színház élére, amit ő alapított 10 éve.

 

A Nyugat.hu cikke szerint a szimpátiatüntetésen közel ezresre nőtt a tömeg, miközben a városházán a képviselők este fél hét óta tárgyalják a színházigazgatói poszt betöltéséről szóló előterjesztést. A cikk szerint fél kilenckor több döntetlen szavazás után arra jutott a közgyűlés, hogy új pályázatot írnak ki a színházigazgatói posztra, erre 30 napja van a testületnek.

Közel ezren tüntettek Jordán Tamás mellett – új pályázatot ír ki az önkormányzat

Fotó: MTI/Büki János

Jordán Tamás egy ideig egyedüli pályázó volt, elképzeléseit nyilvánosságra is hozta. Aztán bejelentkezett Dér András rendező, aki viszont pályázatát titkolni igyekezett, ezt a Nyugat.hu hozta nyilvánosságra. Dér ekkor visszalépett a pályázástól.

A szakmai bizottság végül nem döntött Jordán ügyében, négyen mellette, négyen ellene – azaz új pályázat kiírása mellett – voksoltak.

Jordán Tamás mellett Törőcsik Mari és a Nemzet Színészei is kiálltak, Törőcsik Mari videóüzenetében beszélt erről.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Jordánnak elég csak ennyi programot írnia: "Folytatjuk"
Orbán ezzel a velős programmal szerzett 2/3-ot legutóbb.
Ludmilla
Jordán alapította Szombathelyen a kiváló színházat.Szombathelyen szeretik,kiállnak mellette...miféle ország ez?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.