Hazánkban több száz millió négyzetméternyi tető szorulhat felújításra, holott csak a tető hőszigetelésével fűtésszámlánk akár 10%-át is megspórolhatjuk, ami országos szinten akár 10 milliárd forintot is jelenthet havonta a fűtési időszakban. A Knauf Insulation és a Tető Építők Egyesülete az energiahatékonysági világnapon arra hívja fel a figyelmet, hogy Magyarországon a lakosság a legnagyobb energiapazarló, ami nem életvitelünknek, hanem lakóépületeink rossz energiahatékonysági állapotának tudható be: azok 80%-a ugyanis energiahatékonysági szempontból nem megfelelő. A rossz nyílászárók, a korszerűtlen fűtőberendezések és a rosszul vagy egyáltalán nem hőszigetelt homlokzatok mellett a tetőn keresztül is számottevő energia távozik feleslegesen.

Feltöltő: kornytech
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Sose fog megtérülni. Mint ahogy az én takarékos izzóim se. Akár fel se tettem volna őket. Most többet lopnak központilag. Így van ez a gázzal is. Ha a gázóra mesélni tudna. Kicsivel még több levegő aztán oda az így is csapnivaló fűtőértéknek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
" Tető Építők Egyesülete " mert ha még egy független szervezet vizsgálta volna és jutott volna erre az veredményre, de nyilván a TÉE-nek abszolút nem érdeke hazabeszélni(?)
coni
Ha igaz, hogy a kazánok átlagéletkora Mo.-on 23 év akkor nagyon soká lesz amíg tömegek vissza nem térítendő támogatás nélkül tömeges korszerűsítésbe kezdenek.
A világon mindenhol ez egy jól megtervezett, évtizedek óta tartó projekt. Nálunk ez pont fordítva működik, minél rosszabb az energiahatékonysága az épületnek annál több az állami támogatás a rezsiköltségben.
simmering73
Sose fog megtérülni. Mint ahogy az én takarékos izzóim se. Akár fel se tettem volna őket. Most többet lopnak központilag. Így van ez a gázzal is. Ha a gázóra mesélni tudna. Kicsivel még több levegő aztán oda az így is csapnivaló fűtőértéknek.
papa.49
Igen a gázóra nem hazudik, 2012. ben a nyári időszakban a napi fogyasztás 0.6 m3 volt, az emúlt nyáron ugyanazzal a készülékkel már 1.2- 14 m3 volt tehát a minősége erősen felére romlott...Erre mit szól a főgáz semmit ill annyit a gáz fűtőértéke normális, hát persze csak a hülyék hiszik ezt el...
kornytech
@simmering73: Az én takarékos izzóim néhány hónap alatt megtérültek, lényegesen kevesebb azóta a villanyszámla.
namihami
Fűtőérték gondosan feltüntetve. Igaz, csak bemondásra kell elhinnem.
Vakulj polgár és ellenőrizd le. Egy egyszerű kérdés:hogyan? Annyit mondanak, amennyit akarnak. Állami cég mondja és állami felügyeletű cég ellenőrzi.
papa.49
@namihami: Igen érdekes az almát mérjük, de a körtét fizetjük !!!
quadrocopter
Ugyan már, mire a szutyok hordamese?

Amikor egy "nonprofit"(?) MVM szivarzsebből kifizet a parazita Cöf-nek félmilliárdot, akkor miről beszélnek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.