Állatkínzás miatt 400 ezres büntetést kap, de maradhat rendőr.

A hivatásos rendőrként szolgáló zalaegerszegi férfi tavaly februárban elégelte meg a szomszéd Hógolyó névre hallgató, közepes termetű kutyájának viselt dolgait, az eb ugyanis előtte többször is átszökött az ő kertjébe a rossz kerítésen át.

A rendőr számszeríjjal repített egy 40 centis nyílvesszőt az állatba, a kutya belehalt a tüdőlövésbe. A férfi a kutya tetemét zsákba tette – nem törődve a szomszédasszonnyal –, majd a Gellénháza felé vezető út mellett kidobta. 

A rendőrt most állatkínzás vétségében bűnösnek mondta ki első fokon a bíróság, 400 ezer forintos pénzbüntetést róttak ki rá, emellett ki kell fizetnie a kutya elszállíttatásával és elhamvasztásával kapcsolatos, illetve bűnügyi költségeket.

Egy másik vádpontban ugyanakkor felmentették a férfit: a házkutatás során ugyan találtak nála egy átalakított légpuskát, amelynek tartására nem volt engedélye, ám azt nem látta bizonyítottnak a bíróság, hogy tudott volna az átalakításról.

A zaol.hu megkeresésére a megyei rendőr-főkapitányság úgy válaszolt, az ítélet nem lesz közvetlen kihatással a férfi szolgálati viszonyára, aki jelenleg is az egerszegi kapitányság állományában dolgozik.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
@magyarbakancs: - a kutya állat. Madár is, rovar is bejut a telekre, kárt okozva. A kerítés rendben tartása sem a kutya feladata.
Az ilyen brutális rendőrt meg sittre kellene vágni, hogy a többi rab megtanítsa neki, mi is a fájdalom, a félelem. Felőlem bele is dögölhetne!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szeparepa2
@elnyomott: Én foglalkozzak a szomszéd kutyájával? Kínja nem hiszem hogy lenne, szabadon rohangálhat a kertben egész nap, enni kap, nem veri senki... minden elvileg oké, csak sikít visít... ezért kezdtem azzal, hogy ez szerintem elmebeteg kutya sajnos... ha valami-valaki pokollá teszi az életed és a családodét, akkor megismétlem adj jobb megoldást! Könnyű leírni okoskodva, hogy mi nem jó, de nem adni alternatívát, hogy HELYETTE MI LENNE A JÓ MEGOLDÁS...
Cefi
Szeretném megkínozni én is. Számszeríj nélkül. Puszta kézzel. Ha már sittre nem vágják, mert a csuticigány elleni sípolókat fogja le. Szar gyáva rühes geci. Bármikor, bárhol jöhetsz, te szardarab fideszállat.
magyarbakancs
@egyvandor: Azzal van tele a cipőm, hogy az állat támadásokat mért nem lehet meg előzni?
Mért nem védhetem meg magam egy állat támadástól?
Bottal járok egy kutya kiszaladt az udvarból és meg támadt az utcán hagynom kellett volna, hogy meg harapjon?
Felhívtam a rendőrséget ki se jöttek, az volt a válasz, hogy nem harapott meg nem történ esemény.
Agyon csapom a kutyát állhatnák a bíróság előtt.
magyarbakancs
@elnyomott: "Szóval neked dísznek voltak a kutyák, mint az állatkertben. Foglalkozás minek, ha van valamennyi mozgástere, igaz?
Te rács mögött hány évig bírnád normálisan?"
Kenelben vannak elzárva ha jön valaki.Van egy hatalmas udvarom dupla kerítésél.
Egész nap heverésznek a bokrok alatt.
Ha valaki jón veszett ugatásba kezdenek.
elnyomott
@magyarbakancs: Inkább tartanál riasztót.
magyarbakancs
@elnyomott: Szeretem a kutyát.
Macskát is szeretem.
Olyan helyen élek ahol kell kutya, sok a betörés,drog és egyéb nyalánkság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél