Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint április végét idézi az a meleg, ami a napokban beköszönt a Kárpát-medencébe.

Változó felhőzetre, több-kevesebb napsütésre számíthatunk, számottevő csapadék nem lesz. A délutáni órákra – az ország nagy részén – várhatóan 20 fok közelébe melegszik föl a levegő, ami április végének megszokott hőmérséklete az Országos Meteorológiai Szolgálat cikke szerint.

Kedden a több és időnként vastagabb felhőzet az északi országrészben valószínű, több napsütésre az ország déli felén számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Az Észak-Dunántúlon az északnyugati, másutt a déli, délnyugati szél élénkül meg. A csúcshőmérséklet többnyire 17 és 23 fok között valószínű, de a tartósabban felhős északkeleti területeken ennél pár fokkal hűvösebb lehet. Késő estére 6 és 12 fok közé hűl le a levegő.

A népi hagyományok szerint, ha Sándor (március 18.), József (március 19.) és Benedek napján (március 21.) ha kisüt a nap, akkor hosszú és meleg nyár várható. Ha nem süt ki, nincs meleg, akkor viszont az ősz lesz hosszú és lucskos.

Március 21. a csillagászati tavasz kezdetét is jelzi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.