Eltűnt a legtöbb valaha híres bolgárkertészet, és velük együtt maguk a bolgárkertészek is. Már lassan több a külhoni származású zöldség-gyümölcs, mint a hazai az élelmiszerüzletek polcain. Ennek egyik oka, hogy a gazdák többsége felhagyott a termesztéssel, mert az jelentős befektetést és élőmunkát igényel. Az egyszerűbb utat választják: aki teheti gabonát termeszt. Ugyanakkor kissé még növekszik is a zöldség-gyümölcs fogyasztás Magyarországon.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Hova lett a magyar zöldség?
A kósa-tállai-rezsiszilárd triumvirátus száján jön ki.
emerencia
Mellettünk a piac szinte megfizethetetlen majdnem egész évben pedig a mezőgazdaságárólhíres országrészben van a városunk. Ráadásul nem tudni, hogy hogyan, mivel kezelték a zöldséget gyümölcsöt. A nyolcvanas években pl. az volt a divat, hogy szemre szórták a műtrágyát és a permetszert. Falusi kollégáim anno kinevették a városi kezdő telektulajdonos munkatársunkat, aki mérleget vásárolt és a szakirodalmat bújta, hogy egészséges növényeket termelhessen. A kisebb termelőket aligha fogja valaki rendszeresen ellenőrizni. Ha kicsit továbbmegyünk a multikhoz, mindig találunk korrektebb áron valami vitaminforrást és mivel nekik több a vesztenivalójuk, remélhetőleg a termékekben lévő káros anyagokat is ellenőrzik időnként.
szaboria1
Azért van a dolognak egy másik oldala is. Sok fiatalt már vidéken sem vonzza a mezőgazdasági munka. Pl. is tudok írni. Családi házak kertjeit befüvesítették nem akarnak már egy kis zöldséget sem termeszteni pedig sok fiatal asszony otthon van egész nap. Pedig a mi időnkben mi még dolgoztunk és mellette kertet is műveltünk.
1magyar
@szaboria1: Így igaz! Mentségükre a dolgozó nőknek ma nem 8 órát kell a 8 órás munkahelyen dolgozni, hanem 10-12 órát. Kereskedőknek a saját idejükben kell felkészülni a nyitásra és csak onnan számolják a munkaidőt nekik pld. de a zárás is a szabadidejükből megy.
De akik otthon vannak valóban megtehetnék!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.