Megtiltotta hidak lezárását Budapest rendőrfőkapitánya. A közleményben azt írják:

„Egy magánszemély tett bejelentés a rendőrségen, hogy 2017. április 5-én több budapesti hidat kíván lezárni. A gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. tv. rendelkezései alapján a hídlezárásra irányuló demonstrációt Budapest rendőrfőkapitánya megtiltotta.”

Bucsek Gábor budapesti rendőrfőkapitány a gyülekezési jogról szóló törvény alapján tiltotta meg az akciót, mondván, hogy más útvonalon nem biztosítható a közlekedés.

A határozat jogerős, fellebbezésnek nincsen helye. Bírósági felülvizsgálatot három napon belül lehet kérni.

Az indokolásban Bucsek Gábor úgy fogalmazott, hogy vannak olyan alapjogok, amelyek szembekerülhetnek a gyülekezési joggal, és ezért korlátozhatják azt. Egy rendezvény megtartásánál nemcsak a résztvevők jogát kell figyelembe venni, hanem az egész közösség érdekét – tette hozzá.

Hangsúlyozta: a bejelentő Budapest minden hídját le szeretné zárni, tehát lehetetlenné akarja tenni a közlekedést a város budai és pesti oldala között. Ez a tény minden további részletes vizsgálatot mellőzve megalapozza, hogy meg lehessen állapítani a közlekedés ellehetetlenülését – olvasható a közleményben.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
A volt NDK-ban meg minden tüntetés be volt tiltva és a Volkspolizei kőkeményen fellépett, aztán mégis...

1ébként sántaq az érvelés, mert nem egyszerre van lezárva az összes híd, úgyhogy a NERtársak közlekedése nincs akadályozva
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Pálinkafőző Rézüst: Semmit nem merne, mert nem lehetne biztos benne, hogy másnap nem lenne ott a duplája. Ahogy a fokozott ellenállást követően eddig is feladott mindent.
micfild
@Pálinkafőző Rézüst: szerintem.. egyszerűen igazad van.
a csúti tahó alig várja hogy harcolhasson...- pont azért amit te írtál
Pálinkafőző Rézüst
@micfild: igen, olykor sokkal egyszerűbb valami, mint amilyennek látszik...
Zeta
@justhpeter: egyszer túlbillen, erőt akar majd mutatni ! A hatalom bűvöletében él. A példaképei erődemonstrációiról, mikor dícsérte őket, már jelezte, hogy az az ideális a számára is.
Alig várja , a rendkívüli állapot bevezetését.
justhpeter
@Zeta: Rendkívüli állapot bevezetése is csak addig él, amíg több tízezer ember nem szegi meg egyszerre. Igaz az már nem rendkívüli állapot, hanem permanens forradalom, a kormánynak akkor már nem intézkednie kell, hanem menekülnie.
simmering73
Akkor kezdődik el majd valami, amikor egy ilyen tiltásra szarik mindenki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél