Ki kellett volna adniuk a letelepedési kötvényekről szóló adatokat, de ezt többször sem tették meg. A Magyar Nemzet berágott rájuk.

Hiába kérte ki közérdekű adatként a Magyar Nemzet az országgyűlés gazdasági bizottságától a letelepedési kötvények forgalmazásáról szóló cégek adatait, a Bánki Erik fideszes képviselő vezette testület nem adta ki azokat még akkor sem, amikor a lap megnyerte ellenük a pert.

Januárban a Fővárosi Törvényszék arról döntött, hogy a gazdasági bizottságnak 15 napja van kiadni a perrel megnyert adatokat, ezt azonban azóta sem hajtották végre.

A Magyar Nemzet ezért bírósági végrehajtást kért a bizottságra. A lapot a hamarosan külföldi ügynöknek minősülő Transparency International képviselte. A TI jogi igazgatója szerint precedensértékű a lépés, ilyen még nem volt Magyarországon, Lázár Jánosnál ugyan közel jártak ehhez, de végül kiadta a külföldi utazásairól szóló adatokat.

"A kormányzati kommunikáció szerint a letelepedésikötvény-program átlátható, transzparens szabályozás, emiatt a kormánynak semmilyen titkolnivalója sincsen" – olvasható a cikkben, amely egyúttal bizonyítja is, hogy mégis akadhat valami titkolnivaló.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na mi van, hazmester ur? Most nem akar ervenyt szerezni az Alapkatyvaszban is lefektetett torvenynek? Nincs bunti? EZT LEHET?

Bajszos taho...
Desischado
Ha semmi titkolnivaló sincs, akkor miért dugdossák a cuccot? Na, itt az örök érvényű igazság, hogy könnyebb utólérni a sánta kutyát, mint a hazugokat!
kukac50
Hazaáruló banda! Van még valami ami megmaradt az ország vagyonából?
Hol van az ország aranya és mennyi van belőle, és igazi e vagy csak futtatott arany ami van?
Mennyi a valós államadósság? Mennyi államkötvényt adtak el mennyi értékben?
mennyi kincstárjegy van kint amit fizetni kell ?
Mennyi külömbbözö értékpapír van piacon amit vissza kell fizetni?
Ezekre szeretnék választ kapni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.