Aki beengedi Európába a migránsokat, számoljon azzal, hogy gyermekei, unokái más világban fognak élni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlament szerdai plenáris ülését követő nemzetközi sajtótájékoztatóján, Brüsszelben.

A kormányfő azt mondta, hogy az Európai Parlament plenáris vitájában – amelynek egyik fő témája az alapjogok magyarországi helyzete volt – értelmezése szerint a bevándorlás állt a középpontban és a többi kérdés ehhez kapcsolódott.

Orbán szerint aki beengedi a migránsokat, annak a leszármazottai más világban fognak élni

A miniszterelnök kijelentette: a migrációban két kultúra találkozik, az egyik, az európai, amely szétválasztja a vallást és a politikát. A másik pedig, épp ellenkezőleg, azt vallja, hogy nem lehet szétválasztani. Ellentétben azzal, amit sokan gondolnak Európában, ez a két kultúra nem fog keveredni, nem fognak integrálódni a migránsok, nincs esély arra, hogy egy új, jobb minőség jöjjön létre – hangsúlyozta.

Mi azt kérjük, hogy ne akarják ránk kényszeríteni, hogy mi is egy ilyen világban éljünk – tette hozzá.

Orbán Viktor szerint a migráció az egyik legfontosabb kérdés az unióban, sorskérdés, amely feszíti a közösséget, de meg kell próbálni azt egyben tartani.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy Magyarország saját erőforrásaiból, bevándorlás nélkül ad választ az európai demográfiai válság kihívására.

Hangsúlyozta: a bevándorlást illetően nem csak a migránsok emberi jogairól van szó, hanem arról is, hogy ki hogyan látja az EU jövőjét 20-30 év múlva. Egyes EP-képviselők szerint a migráció jó válasz a kihívásokra és ezért azt az Európai Unió szintjén kell kezelni, nem csak az emberi jogok miatt, hanem azért is, mert az jó az EU számára.

A magyar kormány és a magyar társadalom úgy gondolja, hogy a munkaerő- és népesedési kérdéseket saját erőforrásokból meg tudja oldani – fűzte hozzá. Magyarország ezért a bruttó hazai termék (GDP) egy jelentős részét költi családtámogatási intézkedésekre és a saját erőforrásaiból, bevándorlás nélkül jó választ tud adni a demográfiai kihívásokra – jelentette ki Orbán Viktor.

A kormány nem hagyja, hogy magyar embereket külföldiek fenyegethessenek Magyarországon. Nem tudható, mi lesz a jövőben Nyugat-Európában, ezért nagyfokú átláthatóságra van szükség úgy a migránskérdésben, mint a civil szervezetek esetében.

Orbán Viktor kiemelkedő nemzetközi pénzügyi spekulánsnak nevezte Soros Györgyöt. Mint fogalmazott, olyan spekulánsról van szó, aki tönkretette emberek tízmillióinak életét, amikor bedöntötte az angol fontot és megtámadott más valutákat. "Milliók szegényedtek el azért, hogy neki profitja legyen" – jelentette ki. Magyarországon nem is olyan régen azért büntették meg több száz millió forintra, mert spekulált a legnagyobb magyar pénzintézet ellen, és "csak egészen kicsin múlott, hogy nem járt sikerrel" – hangsúlyozta.

A kormányfő szerint nem szerencsés, hogy a szociális piacgazdaság talaján álló Európai Unió legfelsőbb vezetői úgy fogadnak egy ilyen spekulánst, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. "Ez méltatlan az Európai Unió intézményeihez" – jelentette ki Orbán Viktor.

Véleménye szerint irracionális az elszigetelődést politikája Európában. Magyarország nem kíván elmenni a "szabadság földjéről", ugyanis a magyarok többsége úgy gondolja, hogy az európai uniós tagság helyes.

Orbán Viktor elmondta, Magyarországnak, ugyanúgy, mint minden tagállamnak, ragaszkodnia kell az európai joghoz. Hangsúlyozta, Magyarország számára elfogadható az Európai Bizottság álláspontja és a vitás kérdések rendezése érdekében ki fogja használni a Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke által a szerdai vita alkalmával felajánlott lehetőségeket.

Kijelentette, Magyarország jogi kérdésként fogja kezelni, és jogi úton fogja végigvinni az Európai Bizottsággal szemben a felsőoktatási törvénymódosítással kapcsolatban fennálló vitáját. Egy olyan méretű ország, mint Magyarország, nem engedheti meg, hogy a politikai szempontok a jogi szempontok fölé kerüljenek, mert akkor az erősebbek kerekednek felül.

"Hiszünk a jogi megoldásban" – hangsúlyozta.

Orbán Viktor arra hívta fel a figyelmet, hogy az EP-képviselők egy része tájékozatlan, mert a vitában továbbra is olyan területeken hangoztatott vádakat Magyarországgal szemben, amelyeket a magyar kormány és az Európai Bizottság már sikeresen lezárt. Ezek között említette az új alkotmányt, a Magyar Nemzeti Bank függetlenségét, az igazságszolgáltatás helyzetét, a bírák nyugdíjazását, a médiatörvényt, az egyházi törvényt és az atomenergiát.

Orbán Viktor kijelentette, nem könyöradomány az a pénzügyi támogatás, amelyet Magyarország kap az Európai Uniótól. A kohéziós politikával minden tagország jól jár, a nettó befizető tagállamok is haszonélvezői e politikának. "Mi lebontottuk a vámokat, a piacainkat megnyitottuk, és lehetővé tettük a tőke szabad áramlását, miközben olyan szegények voltunk a kommunizmus után, olyan tőkehiányosak, mint a templom egere" – mondta. "Nem kérhetik tőlünk, tisztelt képviselő urak és hölgyek, hogy fogjuk be a szánkat, és nem beszélhetnek velünk úgy, mint ha Önök ajándékot adnának nekünk, és mi az Önök megvásárolt lekötelezettjei lennének" – jelentette ki a miniszterelnök.

(MTI)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
És ha megint beengedjük az oroszokat, akkor is más világ lesz. A csecsenek már itt vannak és látjuk mi lett belőle.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@bakegya: A bokros-csomag fogatlanná tette a szegényebb embereket és ezáltal betegebbé.
Igaz a fidesz sem tett érte semmit.
Dr plágium
A cigányokat sem sikerült integrálni pedig volt rá évszázadnyi idő, milliárdokat loptak/lopnak el büntetlenül.
Nem kedvelem a viktátort, de a migráns kérdésben egyetértek vele.
szép új világ
Persze vannak kivételek, azok akik nektek fizetnek, azok jöhetnek!
bakegya
@1magyar: dehogy nem tett-ORSOS VICCTORNÁL JOBB FOGTECHNIKUS NINCS-a szónoklatain kívül a csinnadratta és a pereputty vagyona nagyobb csakkk
Aztán nekem csakkk az édesanyámat erőszakolták meg az oroszok,de legkisebb gyerekemnek már a MÉSZÁROS LÖLŐ LESZ AZ OPONENSE ...A DOKTORIÁHOZ VÉDÉSNÉL,DE MÉG AZ IS ELŐFORDULHAT HOGY A SMITYI PALI LESZ VISSZAHÍVVA,MERT már nincs kit kijelölni se a liberálisan oktatni képesek közül,mivel nem a CEU-ra járt.
bakegya
A MÁSVILÁGRA KÜLDTÉL MÁR TÖBBEKET,TUDJUK VICCTOR!-HA VALAKI FERDÉN NÉZ RÁD TE MÁRIS KÜLDÖD A SINTÉREIDET-vagy a CÖF-CÖF BÉKAMENETED!!!B...meg zsoltal az élen,mert ű megérdemli az ÚJ VILÁGOD FÉNYESKEDJÉK NEKI VELED EGYÜTT!!
kukac50
Miért élnénk más világban? Ma is sok idegen nemzetiségű ember él köztünk!
1293 ember nem oszt nem szoroz.ennyit kellene befogadnunk. Ettől több Kínai van az országban,de vannak oroszok Németek Svájciak néhány Afrikai csecsen. de Szerbek is Románok vannak szép számmal. Szerbek is a harcok elől jöttek be,sokan vissza is mentek amikor lecsendesedett a helyzet.
Az nagyobb veszélyt jelent ránk nézve ha az oroszok Magyarországra járnak lőgyakorlatra.
Olyanokat kell befogadni akik a harcok elől menekültek.Nem igaz,hogy minden menekült bűnöző! A Kormányhoz közel sokkal több a bűnöző.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.