Vannak hivatások, amelyeket már csak néhány ember űz a világon – ilyen szakma a szemfelszedő is, amire ma már aligha volt kereslet. A Blikk épp ezért kereste fel korábban Szabóné Lendvai Zsuzsát, aki Magyarországon utolsóként foglalkozott a harisnyák stoppolásával. Most szomorú hír érkezett, Zsuzsa sajnos elhunyt.

Zsuzsa április 27-én, alig két hónappal a róla írt cikket követően hunyt el. Munkája, a szemfelszedés igazi szenvedélye volt, amit azért is kedvelt, mert saját elmondása szerint imádott emberekkel foglalkozni.

Elhunyt az ország utolsó szemfelszedője

A lap minderről olvasói levélből értesült:

Zsuzsa, ez a drága nagy lélek, aki úgy vágyott élni és aggódott a 91 éves édesapja miatt, elment időnap előtt. Most már hiába vinnék az óbudai nők a harisnyáikat a Flóriánba, nem lesz, aki felszedje a lefutott szemet. (...)

Nagyon összetörtünk. Ennyire korai halálával nem számoltunk. Írják meg, kérem, hogy az utolsó szemfelszedő harisnyáján egészen lefutott a szem... Felszedhetetlenül.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Ez a szakma eleg nepszeru volt a hatvanas evek elejen,...:o))) Nalunk is dolgozott a kozelben ketto is Ferencvarosban Az uj harisnya nagyon draga volt, viszont a lanyok akkoriban szoknyat viseltek, muszaj volt "szedetni" ,... Sajnalom szegenyt, mi lesz most a Mamajaval? R.I.P
levarosbukta
@karma1: Hajaj, azok a régi szép idők mi, amikor még arra sem futotta hogy elvigyük szemfelszedőhöz! Drága mulatság volt az is. Főleg ha nem volt addig másik amiben járni lehetett volna. Hány lányt meg asszonyt láttam szép akkurátusan cérnával megvarrt harisnyában, hajaj.
karma1
@levarosbukta: Nekeam volt hosszu, erosszalu hajam volt - azzal varrtam a harisnyat... Akkor kerult egy par harisnya 31 forintba, amikor 580 forint korul volt egy felnott fizetese. 60-as evek...:o))(Az olcsobb 26-28 forintba, az NDK-s szembiztos 15-20-ba. )
karma1
@levarosbukta: JAj, a gepem ugralt, igy hulyen hangzik az elso mondat: Nekem hosszu, erosszalu hajam volt...stb...:o(( Elnezest a helyesirasert...:o))
levarosbukta
@karma1: Így is megértettem :) Hja és milyen géped ugrál?
karma1
@levarosbukta: Egy Hewlett-Packard Pro-Book,...:o))) Nagyon jo gep, de geppuskasra van allitva a billentyuzete, es eleg csak egy piciket melleutni, vagy egy masik gombnak csak a kozelebe menni, maris mindent magatol csinal...:o))))
levarosbukta
@karma1: ÁÁÁ értem! Meg voltam győződve hogy repcsin ülsz :) :) :)
karma1
@levarosbukta: Jaj de ari vagy...:o))))) Nem, nem ulok azon, es en meg akkor sem hasznalom a gepemet a repcsin, amikor mar lehet. ...:o))) (Mindenki mas igen, de ha computerhiba miatt leesunk onnan fontrol, legalabb nem az en HP-m miatt,...:o))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.