Zagyva nemrég összetűzésbe került egy emberrel, és antiszemita jellegű halálos fenyegetéseket is tett. Orbán emiatt arra utasította a belügyminisztert, hogy vizsgálja ki az ügyet. Zagyva szerint ez hivatali visszaélés.

Feljelentést tett hivatali visszaélés miatt Orbán Viktor miniszterelnök ellen Zagyva György Gyula egykori országgyűlési képviselő, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke – olvasható a 444 cikkében.

Zagyva szerint azzal, hogy Orbán utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy vizsgálja ki ügyét, azzal beleavatkozott egy már folyamatban lévő eljárásba, amit a magyar törvények tiltanak, ezért a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségen megtette a feljelentést.

Mivel Zagyva közleménye szerint nem bízik a magyar igazságszolgáltatásban, ezért kész akár a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága elé is állni.

Zagyva ügye úgy indult, hogy szerepet vállalt Gulyás Márton ismert baloldali aktivista egyik videójában, amelyben jobb- és baloldali ismert(ebb) személyiségek igazságosabb választási rendszer kialakítása mellett tesznek hitet. 

Zagyvát emiatt egy jobboldali zenész liberális köcsögnek nevezte Facebookon, erre Zagyva telefonon a férfi elmondása szerint antiszemita jelzőkkel illette, valamint halálosan megfenyegette őt és családját. Zagyva ez utóbbit nem ismerte el, de azt kijelentette, hogy voltak olyan mondatai, amik már átmennek a törvényességi határon, amikért vállalja is a felelősséget. 

Erre ugrott rá a Fidesz, több sajtótájékoztatón is téma volt a Jobbik listájáról anno Parlamentbe került egykori képviselő antiszemita megnyilvánulása, és erre föl utasította Orbán Viktor Pintér Sándor belügyminisztert, hogy vizsgálja ki az ügyet. Az utasításról az MTI is beszámolt, de a kormány honlapjára is felkerült.

(Címlapi kép: Youtube)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

terlasz
A Zagyva-Orbán páros jól megférne egy cellában!
kukac50
Bayer mikor azt mondta a disznóól mögött agyon kell lőni azokat akik kritizálják a Fideszt az nem volt baj Orbánnak?
quadrocopter
Na, ezt hívják kézivezérlésnek...meg hivatali visszaélésnek! Függetlenül attól, hogy Zagyva nem szimpi csávó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.