Ezer diákot is érinthet az I Love Diákmunka diákszövetkezet adócsalási ügye, a multik, ahová a diákokat kiközvetítették, hajlandók kifizetni az elmaradt béreket, amiket a nyomozás miatt zároltak.

Nem érkezett meg azoknak a diákoknak a májusi bére, akik az I Love Diákmunka diákszövetkezeten keresztül voltak kiközvetítve, az elmaradás akár 1000 diákot is érinthetett – olvasható a hvg.hu cikkében. 

Az iskolaszövetkezet mögött álló cég ellen adócsalás gyanúja miatt folyik nyomozás, ennek kapcsán Czeglédy Csaba szombathelyi önkormányzati képviselőt (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt), az MSZP-t több ügyben is képviselő ügyvédet is előzetes letartóztatásba helyezték – két nappal az esküvője előtt.

A cikk szerint a konkurens munkaközvetítők már elkezdték "elszipkázni" a diákokat, akik a nyomozás miatt zárolt fizetéseiket azoktól a multiktől kaphatják meg, ahová kiközvetítették őket. (Már akik folyamatosan egy helyen dolgoztak.)

A multik közül "többen ugyanis maguktól vállalták, hogy kiegyenlítik az elmaradt fizetéseket. Annak ellenére, hogy a diákokkal nem is volt köztük közvetlen jogviszony, hiszen ezek a vállalkozások, például kiskereskedelmi láncok, a közvetítő diákszövetkezettel állnak szerződésben, az küldte hozzájuk az általa toborzott diákmunkásokat" – olvasható a cikkben.

Ezzel a lépéssel nemcsak a róluk szóló közvélekedést befolyásolják pozitív irányba a cégek, hanem megtartják a munkaerőt is: a diákok ugyanott maradnak, csak a közvetítő cég változik a fejük fölött a hvg.hu szerint. 

(Címlapi kép: MTI/Bugány János)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Hoppá!
Akkor a diákok nem azért nem kaptak fizetést ert valaki ellopta, hanem azért mert valaelyik hatóság zárolta a pénzt valamiért.

Így más a kása .
Zeta
Míg a fideszesek szabadlábon, az ellenzékiek egyből börtönbe! Míg a fideszeseknek ejnye bejnye, az ellenzékieknek, meghurcoltatás , ha ártatlanok is!
Hogy fizetné ki a diákokat, ha börtönbe zárták és zárolták mindenét?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.