Nyolcvan diák írásbeli érettségijének eredményét semmisítette meg a fővárosi kormányhivatal, akik a gyanú szerint hamis bizonyítványokkal mentek érettségire.

A hvg szerint ugyanabban az intézményben történtek a csalások, amelynek korábban a miniszter két évre visszavonta az érettségiztetéshez való jogát a botrányos vizsgák miatt.

A hatóságoknak most az szúrt szemet, hogy Paulay Alapítványi Középiskola egyszerre 321 diákot jelentett be érettségire. A diákok az utolsó pillanatban tudták meg, hogy egy másik intézményben vizsgázniuk, így csak a bejelentett diákok harmada jelent meg az érettségin.

80 diáktól vonják meg az érettségi bizonyítványt csalás miatt

A kormányhivatal a szóbeli érettségi vizsga előtt felszólította őket, hogy vigyék be a bizonyítványukat, ám csak 53 diáknak volt rendben a papírja, 80 tanulónál felmerült, hogy nem teljesítették a vizsgára bocsátás feltételeit.

A kormányhivatal közleménye szerint az érintett tanulók a középiskolai 9-10. évfolyamokat egy olyan – korábban megszűnt – iskolában végezték, amelybe a Köznevelési Információs Rendszer adatai szerint nem is jártak, sőt, az iskolának nem is volt engedélye középiskolai közismereti oktatásra.

Az érintett bizonyítványokat lefoglalták. Az Oktatási Hivatal tavaly bejelentést, idén viszont feljelentést tett a rendőrségen, az érintett diákok pedig nem folytathatják az érettségit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.