Hőség miatt négy alföldi megyére is figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat, ugyanakkor zivatarok is lehetnek a Dunántúlon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés várható, csak a Dunántúlon lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és ott délutántól – nagyobb eséllyel a nyugati felén – elszórtan lehet zápor, zivatar.

Délután nyugat felől záporos zóna érkezik, melyben késő délutántól helyenként zivatar is kialakulhat, legkorábban és legnagyobb eséllyel az Alpokalján. Zivatart átmeneti viharos (60-80 km/h) széllökések, intenzív csapadék (15-30 mm), esetleg kis méretű jég kísérhet. A záporok, zivatarok kelet felé haladva jelentősen gyengülhetnek, és csak kis eséllyel léphetik át – késő este, éjszaka – a Duna vonalát.

Ugyanakkor tartós hőség veszi kezdetét. A hét utolsó napján a napi középhőmérséklet az Alföld déli felén már sokfelé meghaladhatja a 25 fokot.

Hőség az Alföldön, zivatarok a Dunántúlon – ez várható vasárnap

Fotó: met.hu

A hőség miatt a meteorológiai szolgálat Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyékre adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul, a déli országrészben lesz a legmelegebb. Késő estére 22 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

(met.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.