Ma érkezik Budapestre Hszi Csin-ping kínai elnök négyszáz fős delegációjával. Ő maga, illetve kíséretének egy része a Várnegyedben, a teljesen kiürített Hilton hotelben fog valószínűleg megszállni. A vezető politikus érkezésével a legmagasabb biztonsági protokoll lép életbe. A város több pontján kell forgalomkorlátozásokra és lezárásokra számítani.

Hszi Csin-ping államfő valószínűleg a budai Várnegyed exkluzív szállodájában, a Hilton Hotelben fog megszállni, melyet teljes egészében kiürítettek mostanára.

Orbán Viktor díszvacsorát ad vendége tiszteletére

A menü főként tradicionális fogásokból áll majd. Az előétel tavaszi töltött káposzta lesz mangalicával. Ezután kakasleves következik, majd a főétel borjúsült lesz, Kedvessy módra. Végül Gundel-palacsintával zárul a díszvacsora. Az ételekhez válogatott magyar borokat is kínálnak.

Négyszáz fős delegációval érkezik ma hazánkba a kínai elnök, akinek kedvéért kiürítették a Hilton Hotelt – Orbán Viktor díszvacsorát ad

Orbán Viktor Hszi Csin-ping kínai elnök társaságában Pekingben 2023. októberében Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor ajándékkal is készül a találkozójukra. Egy különleges és egyedi herendi porcelánt ad át vendégének

– tudta meg a Blikk.

A Tibet felszabadítását követelők is készülnek a kínai elnök budapesti vizitjére

A rendőrség a tibeti zászlókat tüntetett el a Várban Hszi Csin-ping elől. A Mátyás templom környéki Hess András tér helyett csak a Vár területén kívül, az Ostrom utcában tüntethettek volna a kínai elnök, Hszi Csin-ping látogatása alatt a Tibet függetlensége érdekében demonstrálók. A határozat szerint a bejelentő, Hendrei Tibor József ebbe nem ment bele. 

A rendőrség arra hivatkozva nem engedélyezte a Hess András téri demonstrációról, hogy az „a nemzetközileg védett személy mozgása szempontjából biztonsági deficitet generál" – írja a 444.hu

Egy tüntetést vettek gond nélkül tudomásul, a Városháza park elé tervezettet. Ott zászlókkal és molinóval tiltakoznak, bár az elsőként érkező tüntető biztos volt abban, hogy azért lehetnek ott, mert arra biztos nem megy a kínai elnök konvoja.

A kínai delegáció budapesti tartózkodása idején a város több pontján kell forgalomkorlátozásokra és lezárásokra számítani. A kínai elnök érkezése miatt május 10-ig Budapest I., IX., XI., XV., XIX., XX. és XXIII. kerületében várható ideiglenes forgalomkorlátozás.

Forrás: Blikk.hu, 444.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Szabó Tímea: A képviselői irodám ablakából a tibeti zászlóval "köszöntöm" Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság kommunista diktátor elnökét, Budapesten.
Alighogy kikerült a zászló, a Hivatalból már le is szóltak, hogy Kövér László és a titkosszolgalat "tud a dologról."
Tudtommal a tibeti zászló nem tiltott önkényuralmi jelkép, nem szeméremsértő és semmilyen jogaszabályba nem ütközik a felmutatása, így nem tudom értelmezni a fenyegetést.
Nehogy már ott tartsunk, hogy nem lehet tiltakozni a kínai emberi jogi jogtiprások, Tibet elnyomása vagy az akkugyarmatosítás ellen, mert akkor "bevetik" a titkosszolgálatot?
Értem, hogy Orbán vonzódik a keleti elnyomó rendszerekhez, de ennyire nem kellene kommunista diktatúrák előtt hajbókolni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Ma este az ünnepi vacsora a Karmelitában a kínai vendég tiszteletére, hogy otthon érezze magát...
twitter.com/janos_hary/status/1787873579029144029/photo/1
Jön a kínai nagyfőnök, dobra verik Magyarországot Orbánék, a kínai hitelre már rámozdult a csúti kormos családja...
izéke
@KisTehen: te szerencsétlen,ha még mindig a labancok lennének itt,nem kellene Ausztriát utolérnünk immár 40 éve :)))))
jáger laszló
Besötétedett,de végre +érkezett 21. órára
Hszi Csín -ping!
Besötétedésre várt!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Toller Béla
Occó kis genya ország, megvesszük, a magyarokat elzavarjuk, mindössze 93 ezer négyzetkilométer, űrbázist nem hozunk ide...a weekendházak mellett minden párttagnak lesz egy kis földje, vize, néhány rabszolgája ...
balos
MInden nép olyan vezetőt választ amilyet érdemel!Nekem speciel ez a rendszar eddig csak a sötét oldalát mutatta!Amit pedig ezzel a kinai szarkupaccal művel az a legrosszabb középkori rémlátomásokat idézi fel!Az országunk úgynevezett vezetői akik még a gyilkosságtól sem riadnak vissza,mindent megtesznek a gyarmatósításunkért!Az üveg zsebeik megtőltésével!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.