Jó, nyár van, de a 38 fok már túlzás.

Alapvetően napos, csapadékmentes időre van kilátás, legfeljebb kevés gomolyfelhő lehet az égen. A déli, délkeleti szél néhol megélénkül, a Kisalföldön egy-egy erős lökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 38 fok között alakul, az Alföldön a magasabb értékekkel. Késő estére 24 és 29 fok közé hűl le a levegő – biztat mindenkit az OMSZ.

Jó reggelt augusztus, jó reggelt, kánikula!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az összes megyére első-, másod- és harmadfokú figyelmeztetéseket adott ki a hőség miatt keddre. MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint két megyében van érvényben a legmagasabb, harmadfokú (piros) figyelmeztetés.

Eszerint Csongrád és Békés megyében a napi középhőmérséklet is 29 Celsius-fok felett alakulhat.

Emellett csaknem az egész országban másodfokú, míg Nógrád megyében elsőfokú a meteorológiai szolgálat által kiadott hőség miatti figyelmeztetés.

A meteorológiai szolgálat azt írta: tovább fokozódik a hőség. Az előrejelzés szerint a következő napokban helyenként 40 fok körül alakulnak a maximumok, s többfelé leghidegebb órákban sem csökken 20 fok alá a hőmérséklet.

Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár keddtől péntek éjfélig az egész országra hőségriadót rendelt el.

Forrás: OMSZ/MTI

Fotó/címlapfotó: OMSZ (Met.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.