Nagy felháborodást keltene, ha a csökkentenék a nyugdíjakat, de nem zárható ki egy ilyen kamikaze jellegű lépés az ország vezetésétől, ha nem marad más lehetőség a nyugdíjkassza fenntartására. Más kérdés, milyen trükkös módszerrel valósítanák meg ezt. Idén 3158 milliárd forintot tartalmaz a nyugdíjkassza, ám a következő években ez kevés lehet, mivel öt év alatt eléri a nyugdíjkorhatárt a több mint félmillió embert felölelő Ratkó-generáció - kezdi háttércikkét a Világgazdaság. Így néhány év alatt zuhanni fog a befizetők száma, miközben megugrik a nyugdíjjogosultaké.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Javaslom a FideSS nyuggerek ne kapjanak többet, mint 22800 Ft. Rohadt szemetek, de megérdemelnék!
Nessy
@peterkelemen: Már volt rá precedens a kilencvenes években. Degressziv nyugdíj számításnak becézték. Tehát a teljes jövedelmedre vonatkozott a járulék befizetés, de csak a jövedelem 45 -60 %-a számított a nyugdíjba. Sokan indultunk a fizetésünk felével. Igaz, a szocilista kormányzat próbált korrigálni, de akkor is megszívtuk, és szívjuk ma is!
papa.49
Meg az apátok rongyba tekert büdös farka tetűk ki lesztek nyuvasztva ha ezt meglépitek az biztos ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.