Kövér László szerint a múlt sokszor megtapasztalt egyik tanulsága, hogy "az idők igazi nyerteseinek soha nem azok bizonyulnak, akiknek erősebbek a fegyvereik vagy hangosabbak a hazugságaik, hanem azok, akiknek erősebb az identitása és a hite".

Az Országgyűlés elnöke Kolozsváron beszélt erről a Kolozsvári Magyar Napok hétfő esti nyitógáláján. Németh László 1941-ben Kolozsváron elmondott gondolataiból kiindulva hangsúlyozta: a 21. századi hadviselés részévé vált annak sulykolása hogy a nemzeti identitás és a nemzeti államok kora lejárt Európában.

Úgy vélte: Közép- és Kelet-Európa, a Kárpát-medence Európa megújulásának egyik hajtóerejévé válhat, ha az itteni államok túl tudnak lépni a nemzeti felsőbbrendűségre, illetve kizárólagosságra irányuló 20. századi törekvéseiken.

A térség államainak szerinte azt kell felismerniük, úgy érvényesíthetők a nemzeti önérdekek, hogy ezzel nem veszélyeztetik, hanem erősítik a szomszédaik érdekérvényesítési lehetőségeit is.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ha tudod, akkor abba is hagyhatod az állandó hazudozást! =))
quadrocopter
"...az idők igazi nyerteseinek soha nem azok bizonyulnak, akiknek erősebbek a fegyvereik vagy hangosabbak a hazugságaik, ..."

Köszönjük Kövér, van, mikor elszólod magad! Mond meg a gazdádnak is!
papa.49
Nádfedeles neked milyen hited van ??? Ami neked van az nem hit, hanem pénzsóvárság, rangsóvárság !!! A te hited azé aki többet fizet , rád még köpni se lenne kedvem, nem piszkolnám be a nyálam veled !!!
Clavigo
Vajon még mindig hurcolja a reklámtáskát,,annak a fasz írónak a hamvaival ???
RonaGyuri
ha tudod, akkor abba is hagyhatod az állandó hazudozást! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.