Valószínűleg nem fogja tudni többé forgatni a fejét Burkus Vanessza. Az, hogy mennyire károsodott az agya, csak akkor derülhet ki, amikor felébred a kómából.

Megműtötték, de az első vizsgálatok szerint részlegesen így is lebénult az a szegedi lány, aki július 19-én Bulgáriában szenvedett súlyos autóbaleset. Erről Burkus Vanessza édesapja beszélt a Zoom.hu-nak.

A 19 éves lány csaknem három hétig feküdt kómában a burgaszi kórházban, és mivel az intézmény sokáig nem adta ki az ehhez szükséges papírokat, családja csak több hetes huzavona után tudta hazaszállíttatni. A lányt augusztus 10. óta a Szegedi Tudományegyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetében kezelik. Az intézet vezetője, prof. dr. Molnár Zsolt szakvéleménye szerint Burkus Vanesszánál a baleset után agyi ödéma alakult ki és két nyaki csigolyája is eltörött, miközben tudata sem tisztult ki.

Részlegesen lebénult a Bulgáriában megsérült lány

Fotók és címlapkép: MTI / Rosta Tibor

A lány törött csigolyáit augusztus 20-án megoperálták és visszaforgatták a helyükre, de mint édesapja a lapnak elmondta, lánya valószínűleg ennek ellenére sem fogja már tudni forgatni a fejét. Ami azonban sokkal aggasztóbb, hogy a lány azóta sem ébredt fel a kómából.

További probléma, hogy szervezetét a bolgár kórházban súlyos fertőzés támadta meg, melyek ellen antibiotikumos kezeléssel küzdenek az orvosok, de csak részleges sikerrel. Mint kiderült, a burgaszi kórházban szükségtelenül nagy gégemetszést végeztek az orvosok, ami miatt a nyelőcsöve is elfertőződött. Egyelőre orrszondán táplálják.

Bár a hazaszállítás óta több CT-, és MRI-vizsgálaton is átesett, de még nem felmérhető, mennyire károsodott a lány agya: ez csak akkor derülhet ki, amikor felébred a kómából. A következő két hétben valamikor Burkus Vanesszát átszállítják az Országos Orvosi Rehabilitációs Központba, hogy itt folytassák a kezelését.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
és még a burgaszi kórház kért hat millát?...viszont követelést kell benyújtani 600 milláról...

drukkolok a gyógyulásáért.
ágimami
Ez ám a tragédia, a többi mind nulla!!!
wagabund
és még a burgaszi kórház kért hat millát?...viszont követelést kell benyújtani 600 milláról...

drukkolok a gyógyulásáért.
Eladott Ország
@wagabund: A szegedi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet vezetője a szülőktől már tud az esetről és fogadná is a lányt, ám ehhez szüksége lenne az állapotát igazoló papírokra és egy friss CT-re. Azokat azonban a burgaszi kórházból nem küldik, és nem is hajlandók felvenni a kapcsolatot a szegedi professzorral. Ugyanígy az egészségbiztosító sem kapta még meg a szükséges dokumentumokat, a család pedig nem érti, mire várnak. Sőt tudomásom szerint, 6 milláért még a korlapot sem voltak képesek angol nyelvre lefordítani, azt cirill betűs írással küldték el.
Donáld Tramp
Eddig, reagált a barátjára...Akko meg mi a f@szt irogatnak mást !!!
Donáld Tramp
@Eladott Ország: Tudomásod szerint Pofa BE. Hagyjátok őket !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.