A Helsinki Bizottság készített hasznos útmutatót a rendőri igazoltatások konfliktusmentes átvészeléséhez még tavasszal, de éppen ideje átismételni. A rendőrnek meg kell mondania nevét és rendfokozatát az igazoltatás megkezdésekor. Arcképes igazolvánnyal kell igazolnod a személyazonosságod. Ha ez nem történik meg, előállíthat a rendőr. A rendőr elvileg négy okból igazoltathat: a közrend és közbiztonság védelme érdekében, bűnüldözési vagy bűnmegelőzési célból, közlekedési ellenőrzéskor, a védelmed, vagy más személy, szervezet jogainak védelmében. Azaz gyakorlatilag bármikor. Hamis adat bemondása miatt felelősségre vonhatnak, és a rendőr ugyan elfogadhatja, hogy egy másik, magát igazolni tudó személy bizonyítsa a személyazonosságod, erre azonban nem köteles. Soha ne szegülj ellen a rendőri intézkedésnek, akkor se, ha szerinted a rendőr jogszerűtlenül jár el! Utólag panaszt lehet tenni a rendőrségnél és a független panasztestületnél. Ha a rendőr bántalmazott,...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Egy működő, normális demokráciában nem önkényes döntés alapján járhat el a rendőr!
Tipikus példa a reflektorral traffi-jelzés, amikor a rendőr állapítja meg, hogy a szembejövőt vakította-e a villantás(!) vagy sem!
Röhej és tipikus hatalmi hatósági túlsúly!
papa.49
A kisembereket baszogatják a M Richárdot meg futni hagyják !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.