Nyulat, marhát és bivalyt szállítanak majd hozzájuk magyar cégek.
A magyar vállalkozások nyúlhúst, marha- és bivalyhúst, illetve ezekből származó készítményeket exportálhatnak Szingapúrba – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtökön az MTI-vel.
A szingapúri Agrár- Élelmiszer- és Állategészségügyi Hatóság (AVA) delegációja júliusban tartott egyhetes ellenőrzést Magyarországon, egy nyúl- és egy szarvasmarha-vágóhidat, valamint egy feldolgozó létesítményt látogattak meg. Az AVA ellenőrizte azt is, hogyan felügyeli a vágóhidakat a magyar állategészségügyi hatóság.
Nyitókép: pixabay.com cco (képünk illusztráció)
Az audit eredményéről készült jelentés szerint a szingapúri hatóság szakemberei saját előírásaik alapján is megfelelőnek találták a helyszíneken tapasztaltakat – ezek szerint nem azon a vágóhídon jártak, amit a múltkor buktatott le a Nébih. A jelentésnek köszönhetően, az állategészségügyi bizonyítványok kiállítását követően az érintett létesítményekből megindulhatnak a szállítmányok a távol-keleti országba – közölte a szaktárca.
A fenti termékcsoportokban újabb érdeklődő vállalkozásoknak nem kell megvárniuk a szingapúri hatóság képviselőinek ellenőrzését, mert már a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakembereinek auditját követően megkaphatják engedélyüket a kiszállításra.
A korábban engedélyezett baromfihús és sertéshús termékeket követően így tovább bővült a Szingapúrba szállítható magyar termékek köre, és egy újabb, egyre növekvő távol-keleti piacon jelenhetnek meg magyar nyúl- és szarvasmarhatermékek.
Ez azért egy kicsit erős.
Azt hiszem a helyes cím:
Magyar cégek is szállíthatnak húst Szingapurba.
Mecsoda különbség!
Es nem hiszem, hogy a bemutatott szintet tartani fogjak...