Csak ne akarják megmondani, mi a jó a kárpátaljai magyaroknak - érvelt a miniszter. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az M1-en ment neki keményen az ukrán kormánynak. Szijjártó csütörtökön tárgyalt ukrán kollégájával, újra bebizonyosodott, teljesen máshogy látják a törvényt. Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter azt mondta, a törvény nem az emberek ellen irányul, de minden állampolgárnak a saját anyanyelvén kívül tudnia kell ukránul is. A magyar oktatást nem akarják elvenni, nyitottak a párbeszédre.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Az ukrán kormány beleavatkozott a magyar belügyekbe

Legalább is a derék külgarázdánk valami ilyet próbál eladni

Mint ismert nem volt sikere direktben sem (újabban esetünkben ezt külön kell hangsúlyozni, mert vezéreink kedves szokása nagyon mást mondani/cselekedni a tárgyalásokon és mást emlegetni a sajtájon) a magyar-ukrán külügyi egyeztetésnek. Az utólagos nyilatkozatok is igencsak eltérnek.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az M1-en ment neki keményen az ukrán kormánynak, pontosabban ukrán kollégájának, akivel Szijjártó csütörtökön tárgyalt. Aki azt találta mondani, hogy „a törvény nem az emberek ellen irányul, de minden állampolgárnak a saját anyanyelvén kívül tudnia kell ukránul is.”, jelezvén, hogy ez nekik is érdekük, ha az országban akarnak érvényesülni.
A derék külgarázdánk hozta a formáját, tudta közölni, hogy „az ukrán kormány ne akarja megmondani, hogy mi a jó a kárpátaljai magyaroknak”.
Ami még elképesztőbb, mint elsőre, meg a hozzátett „nem biztos, hogy minden kárpátaljai magyar Ukrajnában akar maradni, ezért elég, ha ők csak egy bizonyos szinten tanulnak meg ukránul” elképesztő baromságból következik.
Lassan mondom, hogy még a Rezsi Sziszihez szokottak is értsék: Ugye egyértelmű, hogy ez a felszólamlás nem többet és nem kevesebbet jelent, minthogy a magyar kormány joga megmondani, hogy mi a jó az ukrajnai magyaroknak!
Meg kell jegyezzem ez csak direktségében tár attól a kommunikációs kampánytól, hogy Orbán tudja kizárólag mi kell Európa népeinek! =))
csipetke
Szíjjártó ugyanazt teszi,mint kisgazdája:-azaz,széllel szemben pisál.A gond az,hogy mi ázunk el tőle.Szíjjártó ugyanaz a hatalommániás farok,mint Orbán.Mindent megtennének,hogy ittmaradjanak a nyakunkon.Szíjjártó kikezdett az ukránokkal,az a vetőkártya szerint se jelent jót.A helyében én sűrűn néznék a hátam mögé...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.