Sz. Lajos védője szerint a hatóság a tragédia után felületes, kifogásolható munkát végzett. Szerdán kezdődik a per.

A Turay Ida Színház 24 éves munkatársának halálával végződött tavaly júliusi tragédia szerdán kerül bíróság elé.

Beszólt a hatóságoknak a gödöllői gázoló ügyvédje

(A kép illusztráció. Fotó: Pixabay, CC0)

B. Zsófia hazaérkezett gödöllői házához és amikor kiszállt kocsijából, hogy kinyissa a kaput, egy férfi beült az autójába, majd megpróbált elhajtani vele. A lány belekapaszkodott a kocsiba, végül az autó az árokba borult, és maga alá temette a lányt, aki a helyszínen életét vesztette. Sz. Lajost járókelők segítették ki a roncsból, ezután a férfi elsétált a helyszínről.

Sz. Lajost kezdetben nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsították, ám ez a minősítés a későbbiekben halált okozó közúti veszélyeztetéssé enyhült. A férfit ezen kívül jármű önkényes elvételével és bódult állapotban vezetéssel is meggyanúsították. Ez kedvező fordulatot jelentett Sz. Lajos számára, hiszen a nyereségvágyból elkövetett emberölésért akár életfogytiglani büntetést is kaphatott volna.

A férfi ügyvédje szerint sok rendellenesség van ebben a történetben. Úgy látja, hogy ennek egy viszonylag egyszerű megítélésű ügynek kellene lennie, ehhez képest a nyomozóhatóság felületes, eljárásjogilag kifogásolható munkát végzett.

Az ügyet a Gödöllői Járásbíróságon tárgyalják – írja a Bors.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Omnia
Borsos ügyvéd miért csak most bírálja a nyomozók munkáját? Miért nem adott hangot a nyomozás alatt.
Keménykedik ez a megtestesült gonosz még a lóvéért! Fizzessenek csak, ha ennyire primitívek. Milyen ember az ilyen?Szánalmas! Szégyen!!!
sokanvagyunk
Szerintem is "egy viszonylag egyszerű megítélésű ügynek kellene lennie" - simán kiosztani neki a 20 évet, és nem biztosítani ekkora teret nyereségvágyból elkövetett, ilyen mértékű "védelemre".
wagabund
@Horizont: némrég egy tévé-kerekasztal beszégetésben néhány ügyvéd azt mondta, hogy előbb tájékozódik, mit is követhetett el a versenyző, aztán ha erkölcsileg vállalhatatlan(emberölés, kisgyermek elleni erőszak, nőerőszakolás)akkor nincs az a pénz amennyiért vállalná a védelmét az elkövetőnek...kap is fenyegetést eleget.

vannak ilyenek is.
Omnia
Csakhogy ez a borsos puszi pajtás, nem véletlenül bíztak meg. Éjjel jol kiokosította a csapatot, ki mit mondjon csináljon.
quadrocopter
Már csak azt kell megtudni, hogy ki nek a seggevége Sz. lajos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.