Az 1956-os forradalom évfordulójának apropóján az MSZP EP-képviselője egy Facebook-posztban emlékezett a 61 évvel ezelőtti eseményekre. Ám ennek tartalma nemcsak a Fideszben váltott ki ellenérzést, hanem saját pártjában is. Végül Szanyi Tibor úgy döntött, hogy nyílt levélben fejti ki véleményét, és osztja ki a Fidesz-frakcióvezetőjét. ... "Most Szanyi Tibor nyílt levelet írt Gulyás Gergelynek: "Kedves Gulyás Gergely Frakcióvezető Úr! Mindenekelőtt sok szerencsét kívánok a frakciója vezetéséhez, s egyúttal jelzem, hogy ez a munkája nem tartalmaz történeti igazságtételi feladatokat. A velem kapcsolatos handabandázását pedig egyenesen visszautasítom, bár nagy meglepetéssel látom, hogy ijedtében elfelejtett sorosozni...

Forrás: atv.hu
Feltöltő: grincss
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Pedig sokszor mondták már hogy nem kellene annyit innia...
Gyuri Géderről
Szanyinak igaza van! Rendbe kellene tenni 56. eseményeit.
Volt egy idősebb kollégám, aki az 56 - os események alatt volt sorkatona. A parancsnoka iratokkal ellátva hazaküldte Őt és társait. A dicső forradalmárok háromszor fogták meg, és tették a nyakába a kötelet. Csak a szerencsén múlott, hogy nem akasztották fel. Idegileg összeomlott, és fiatalon öngyilkos lett.
Talán ezekről az eseményekről is kellene beszélni.
Ha a gyilkosokat meg kell büntetni ne tegyünk különbséget, és tetteik ne évüljenek el.
peterkelemen
Nem csak ez,d e az egész eleve hazugságokon alapul. Például nem a budapesti egyetemisták robbantották ki egyedül. A titikosszolgálatok szervezése nélkül nincs ilyen pláne nem egyből fegyverekhez jutás. Azok a fegyverek bevoltak készítve. Ja és ezt nem csak én, de 56-osok is osztják.
karma1
@peterkelemen: Amikor mi emlegethettuk eloszor az 56-os esemenyeket, akkor mi ugy tudtuk, hogy a Kilian laktanyaban kezdodtek az elso esemenyek, ami a Corvin kozzel szemben van az Ulloi ut masik oldalan, Mi ettol kevesebb, mint 500 meterre laktunk, szoval a szuleimnek eleg markans emlekei voltak ezekrol az esemenyekrol, meg arrol, hogy bannunket hogy zavartak le a pincebe. (En 2 eves voltam, a batyam 9).
Akkor szo sem volt "egyetemistakrol", mint a forradalom kirobbantoirol.
lusta
Nincs fekete fehér ügy. Ebben az esetben Szanyinak maximálisan igaza van.
@Gyuri Géderről: Én is ismerek egy hasonló esetet. Azzal a különbséggel, hogy a vonaton, amelyen a kiskatonák mentek vissza, szóltak nekik, hogy Pesten áll a bál és a parolijukat vegyék le. Ők túlélték.
Gyuri Géderről
@PUMPED: Ezt nevezi takaródzásnak.
A gyilkosság az gyilkosság, akár kutya akár eb követi el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.