Ma délben hozták nyilvánosságra a 30. Európai Filmdíj jelöltjeit. Enyedi Ildikó Testről és lélekről című szerelmes filmjét összesen négy kategóriában nominálták.

Versenybe száll a legjobb film, legjobb rendező, legjobb forgatókönyvíró (Enyedi Ildikó) és legjobb női főszereplő (Borbély Alexandra) díjáért.

Négy Európai Filmdíjra jelölték Enyedi Ildikó filmjét

Az Európa Filmdíj a legfontosabb európai filmes díjátadó, melyet minden évben az Európai Filmakadémia tagjai ítélnek meg. Az ünnepélyes eseményre december 9-én, Berlinben kerül sor.

Enyedi Ildikó Balázs Béla-díjas, Érdemes művész filmjeivel több, mint negyven hazai és nemzetközi díjat nyert el korábban.

Az év elején a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Arany Medve-díjjal kitüntetett Testről és lélekről női főszereplője a Katona József Színház színésznője, Borbély Alexandra, akinek ez volt az első film főszerepe. A férfi főszereplő igazi felfedezés, Morcsányi Géza színházi dramaturg, a Líra Kiadói Csoport igazgatója, aki húsz évig vezette a Magvető Könyvkiadót, így meghatározó alakja a magyar kortárs irodalmi életnek. A filmben olyan kitűnő színészeket láthatunk még többek között, mint Békés Itala, Jordán Tamás, Mácsai Pál, Tenki Réka, Schneider Zoltán és Nagy Ervin.

A filmet eddig 84 ezer néző látta a magyar mozikban, és továbbra is folyamatosan műsoron van.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.