Azt is megemlítették neki, ha nem írja alá azonnal, arra a hónapra járó fizetését sem kapja meg. Trenddé vált az öregségi korhatárt elérő tanárok közalkalmazotti jogviszonyának azonnali megszüntetése. Volt olyan ügyfelem, akit tanóráról hívott ki az intézményvezető, hogy közölje vele: hónapokkal korábban elérte az öregségi korhatárt, ezért már nem taníthat tovább, sőt már rég nem dolgozhatna az iskolában. Ott helyben, közös megállapodással meg is szüntették közalkalmazotti jogviszonyát - mesélte lapunknak a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvédje. Nyitrai Károly szerint ez nemcsak jogilag vet fel aggályokat, de méltatlan is egy 30-40 évet a pályán dolgozó pedagógussal szemben. A konkrét ügy még 2016 januárjában történt; mint utólag kiderült, az érintett pedagógus már 2015 őszén elérte a nyugdíjkorhatárt, ám erről sem az intézményvezetés, sem az iskolafenntartó nem tájékoztatta, ahogyan nyugdíjazásának és esetleges továbbfoglalkoztatásának szükségességéről sem...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Mocskos világot hozott létre ez a szemétre való csürhe!
Manhattan
Mocskos világot hozott létre ez a szemétre való csürhe!
elnyomott
Buta, primitív, unintelligens, önző, talp-és s@ggnyaló, korrupt, gátlástalan, jellemtelen, elvtelen bagázs, akiket nem érdekelnek az emberek, nem érdekel a szaktudás, a tapasztalat és főleg az emberség.
Igazi illibsi világ, amiből menekülni kell annak, aki picit is önbecsüli magát. Aki marad, az vagy ilyenné lesz, vagy viseli a megaláztatást, a hátrányokat, a zaklatást, a kizsigerelést, az ellehetetlenítést.
Ez van.
DR PRÉDlKÁTOR
Nem tudta az öreg tanár, hogy már nyugdíjas korú? Ezt nem hiszem. Egyébként is kell a hely a fiataloknak. Minden nyuggeres maradjon otthon és élvezze a nyugdíját. Amíg csak tuggya.
Eriksson
Sunnyogott az öreg tanár. Nem igaz, hogy nem tudta, hogy elérte a korhatárt.
Rockxy
Nemrég az volt a gond, hogy munkalehetőséget biztosítanak a nyuggereknek.
Most az, hogy nem hagyják őket dolgozni.

"nemcsak jogilag vet fel aggályokat, de méltatlan is egy 30-40 évet a pályán dolgozó pedagógussal szemben"
Mi van a joggal? Elérte a korhatárt, vagy nem?
Mennyit akar dolgozni a pedagógus? Száz évet?
Rendben, vállaljon magánórákat, ha annyira imád oktatni.
Lesz még pluszpénze is belőle.
De lehet hogy velem van valami baj. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.