Már a várandóság alatt meghozták a szülők a döntésüket, hogy örökbe adják születendő gyermeküket, aki komoly szívbetegséggel született meg és szülei egy nyugat-magyarországi kórházban hagyták.

Egy család örökbe fogadná a kórházban hagyott, súlyos szívbeteg kisbabát

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

A kisfiú már túl van egy bonyolult műtéten, de még több beavatkozás vár rá.

A történetet megíró Magyar Nemzetet többen is megkeresték, hogy segítenének a kisfiún, egy házaspár azt írta, hogy adott esetben magukhoz is vennék a kisbabát. Egyelőre elzárkózott a kórház a segítségektől, mert nem szeretnék, ha nyilvánosságra kerülne a baba személyazonossága, aki jelenleg az elérhető legjobb kezelést kapja, és ügyét a gyámhatóság intézi. A baba jelenleg jól van, de a lap forrásai szerint egyelőre nem túl jók az életkilátásai, több műtét vár még rá.

Az, hogy a szülők lemondtak a gyermekről fontos körülmény, mert ha enélkül hagyták volna ott a kórházban, és legalább félévente felhívnák telefonon, akkor nem lenne örökbe adható. Az esetben állami gondozásba, nevelőszülőkhöz kerülne.

A Gólyahír Egyesület azt a tájékoztatást adta a lapnak, hogy Magyarországon nem jellemző, hogy beteg gyermeket fogadjon örökbe valaki, ez inkább külföldön fordul elő. Akik beteg gyermeket szeretnének örökbe fogadni, komolyabb ellenőrzéseknek kell hogy megfeleljenek, és alkalmas jogerős örökbefogadási határozattal kell rendelkezzenek. Pszichológiai vizsgálatra és megfelelő tanfolyam elvégzésére is szükség van.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
42
Ezer köszönet, a kisgyerek nevében!
Ti lesztek a szülei - CSAK!
Amikor a kis ujjaival megszorítja az ujjad, amikor megsimogatja az arcod, amikor rád nevet, amikor kimondja először: "Anya.", "Apa."
Ti lesztek a szülei...
Tudod mi a legtöbb, mi adható, kapható?
A szeretet.
Az otthon melege.

Sokan, a nagy filozófusok sem tudják meghatározni a szeretett fogalmát, még körülírva sem, pedig egy szóban is meg lehet fogalmazni: Törődés
42
A szeretet szinonimája a képmutatás nélküli cselekvő, áldozatot hozni képes, a magunk érdekeit háttérbe szorító, a világ megjobbítását célzó egymás iránti törődés.

Hiába mondod este hazaérve a munkából feleségednek, hogy "Szeretlek.", amikor az egész napi munkád arról szól, hogy tönkretégy másokat, más családokat, esetleg egy egész népet...
elnyomott
Eszem megáll. Ha örökbe akarnak fogadni szülők beteg gyereket, ezer és egy akadálya van.
Azonban az állami gondozott gyerekeknél semmilyen követelménynek nem kell megfelelni, sőt!
magyarbakancs
Az emberi önzetlenség és a felelőtlen szülői viselkedés határtalan.
A kicsinek nagyon sok boldogságot mielőbbi gyógyulást kívánok.
És kis ember szúrjál ki a volt szeleidül mutasd meg nekik,hogy meg gyógyulsz és vagy százéviig fogsz élni.
wpym
Ha felno, vajon mit fog gondolni ver szerinti szuleirol, azokrol, akik eldobtak, mint a szemetet, mert szivbeteg?
Fradigege
A valódi anya és apuka, pedig folytatja a kefélést. Simán szarrá adóztatnám őket. A gyerektartást minimum átutaltatnám az örökbe fogadók számlájára, ezektől a heréktől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.