Befolyásolhatná a Közös Ország Mozgalom kezdeményezése a választásokat, de vélhetőleg nem lesz elég pénzük. Ha Gulyás Mártonon múlik, megdől Kovács László szocialista politikus 2002-es örökzöld mondata, miszerint választásokat kell nyerni, nem közvélemény-kutatásokat. A Közös Ország Mozgalom elnöke ugyanis szombaton azt javasolta, hogy – a Medián, a Tárki és a ZRI-Závecz kutatóintézetek által készített – közvélemény-kutatások segítségével határozzák meg a 106 egyéni körzet legerősebb ellenzéki jelöltjét. – Az a célunk, hogy informáljuk a választókat, hova kell húzniuk az x-et, ha kormányváltást akarnak – mondta lapunknak Gulyás Márton, aki szerint az új, egyfordulós választási rendszerben csak így lehet hatásosan küzdeni a Fidesz ellen.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ez a Gulyás is véleményes

Néhány megjegyzés az mno.hu „Csak a legesélyesebb jelölteket indítanák Gulyás Mártonék” című vezető írásához

Pontosabban kettő, mármint megjegyzés.
Elsőbb egy kicsit pikírt; közismert, hogy Gulyás és mozgalmai egyike azoknak, akik még befogott orral sem nagyon akarnak közösködni a régi politikusokkal. Ennek függvényében igencsak pikáns a portálon lévő kép:


(mno.hu/data/cikkek/2428/24288/cikk-2428880/VL20171118_1918_focuspoint_926x504.jpg?key=4e468b947a86a765405b7a5140e12249)
Már csak azért is, mert a derék Fodor Gabócával ábrázolja nagy egyetértésben. Nem mintha akadna olyan politikus, akitől autót vennék, de Gabócától az életmentő segítséget sem biztos, hogy el merném fogadni. =))
A második, szakmai, a cikk mondandójához tartozik: „közvélemény-kutatások segítségével határozzák meg a 106 egyéni körzet legerősebb ellenzéki jelöltjét. ”.
Nos ezzel komoly gondok vannak; túl a szokásos közvélemény kutatási problémákon, meg kell említsem, hogy ugye elvileg úgy 8millió jogosult van, ez átlagosan majd 80ezer, a legjobb esetben ennek a fele válaszol, átlagosan legfeljebb 60% megy el, úgy hogy 40ezres szavazás igencsak optimista. Ehhez hozzátéve, hogy a mérések szerint alig 1% körül vannak, ami 400 embert jelent. Komolyan ennyi alapján akarnak dönteni a jelöltről, miközben ennél lényegesen több ajánlás kellene már a jelöltséghez is! =)).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.