Néhány napig még marad a felhős, szürke, több helyen nyirkos idő, hétvégén azonban egy hullámzó hidegfront hoz változást időjárásunkban.

Hidegfront hoz lehűlést és csapadékot
Fotó: Pixabay

Az Időkép azt írja, csütörtökön napközben az ország legnagyobb részén szürke, borongós időre kell számítani. A vastag felhőrétegből főként északon fordulhat elő gyenge szitálás, ködszitálás. Hosszabb napos időszakokra, kellemesebb időre a szelesebb nyugati, délnyugati tájakon élők készülhetnek. Itt többfelé megélénkül majd a déli, délnyugati szél, mely szárazabb, enyhébb levegőt hoz magával 13-16 fokos csúcshőmérsékletet eredményezve. Keleten, északkeleten ezzel szemben 3-8 fok közötti értékeket mérhetünk.

Pénteken többfelé csak délutánra oszlik majd fel a reggeli köd, azonban a nap hátralévő részére is borult, erősen felhős marad az ég. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, napközben 6-13 fokot mérhetünk.

Szombaton a ködös reggel után változóan felhős időre számíthatunk, majd északnyugat felől erősen megnövekszik megvastagszik a felhőzet, késő estétől egyre többfelé eleredhet az eső. Feltámad a délies szél, a Dunántúlon viharos lökések is kísérhetik. A csúcshőmérséklet 8 és 15 fok között alakul.

A szombat éjjel, vasárnap virradóra érkező hidegfront esős, borongós időt hoz. Nyugat felől többfelé válthat havas esőbe, hóba a csapadék formája. Az északnyugatira forduló szelet a Dunántúlon erős, viharos lökések kísérhetik. Visszaesik a hőmérséklet, a maximumok 10 fok alatt maradnak.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.