Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester vidéki lapjainak a főszerkesztője a minap írt egy publicisztikát arról, hogy a finn oktatási rendszer sikere csak szemfényvesztés, mert az iskolák jó eredményeket érnek el a középszerűek között, de a tehetségeket visszahúzzák, a fiatalok között kimagasló a gyilkossági ráta, jelentős köztük az öngyilkossági arány, szintén jellemző az alkoholizmus, a végére pedig befért egy gyöngyszem, amely szó szerint így hangzik. „Viszont a finn gyerekek állítólag nagyon boldogok, ebbéli örömük kifejezésére templomokat, katedrálisokat gyújtanak fel, néha véres utcai zavargásokat provokálnak és egyes iskolákban a szülői fegyverrel tömeggyilkosságokat rendeznek osztálytársaik körében.” Ehhez képest az ELTE Finnugor tanszéke azt állítja, nem is értik, miért kellett egy ilyen lejárató hangvételű, a tényeket teljesen figyelmen kívül hagyó írást megjelentetni az ország több vidéki hírportálján. Nyilvánvaló, hogy Finnországban nem gyújtogatnak...

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: koszpeko
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Úgy látszik megugrott a Finnországba kivándorolni szándékozó magyar fiatalok száma és próbálnak elrettenteni! Csak az a gáz, hogy most ott tart kicsiny hazánk, hogy az itthon maradástól rettentenek el leginkább!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.