A kórokozó ellen még nincs gyógyszer. Migránsok révén, egy líbiai táborból érkezhetett Európába a tuberkulózis (tbc) kórokozójának egy korábban ismeretlen, gyógyszerekkel szemben ellenálló fajtája - írta a Die Welt című német lap a hírportálján szerdán.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ezzel csak az a baj, hogy nálunk már a migránsok előtt diagnosztizáltak ilyen tbc-s eseteket. Hajléktalanoknál.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
REmélem nem ezeket akarják itt gyógyítani Mo-on!???
Nessy
Ezzel csak az a baj, hogy nálunk már a migránsok előtt diagnosztizáltak ilyen tbc-s eseteket. Hajléktalanoknál.
quadrocopter
Na, akkor nézzük, mik lehet az igazság:

- Újra fenyeget a tuberkulózis - Origo Tehát 2005-ös cikk - "migrik" még sehol!
www.origo.hu/tudomany/elet/20040325ujra.html
2005. márc. 24. - A WHO jelentése szerint a Földön évente 8,8 millió ember betegszik meg tbc-ben. Az új fertőzések és a halálesetek túlnyomó többsége az afrikai és közép-európai országokban következik be. Hazánkban az utóbbi években folyamatosan csökken az újonnan regisztrált tbc-s fertőzöttek száma. Az eredmény ...

- Csökkent a tbc-fertőzések száma Európában - Kárpátinfo.net.
www.karpatinfo.net/...tbc...europaban/kulfold-europa-egeszsegugyi-vilagszervezet-tu...
2016. márc. 24. - Átlagosan 4,3 százalékkal csökkent az új tuberkulózisos (tbc-s) esetek száma 2010 és 2014 között az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai régiójában. Magyarországon százezer emberre jut nyolc új megbetegedés, ez azt jelenti, hogy továbbra is az alacsonyan fertőzött országok közé tartozik.
Tehát 2016-os cikk - "migrik" már vannak Európában!
Lepényleső
...és tessék mondani,az csak ránk veszélyes,vagy arra is aki fideszes?
division
@1magyar: Akik a migránsok pártján állnak vagy maguk is migránsok azokat nem hatja meg egy ilyen hír, kivéve ha maguk is elszenvednek majd valamiféle kórt.
Nessy
Ne feledjük, hogy évek óta megszünt a kötelező tüdőszűrés. Pl. a munkaegészségügyi vizsgálathoz szükséges szűrést általában a cég fizeti a jövendő dolgozójának. Szakorvosi beutalóval ingyen van. Persze, a matuzsálem korú gépek felvételei sem éppen egyértelműek. Tény, hogy sok helyen igyekeznek lecserélni azokat.
Az, hogy már előbb is megjelent a tbc új generációja, hogy, egyre több trópusi betegség fordul elő Európában, egyenes következménye a repülővel lecsökkent távolságoknak, a megfizethető utazásoknak.
tudode
Ezen az alapon a MIGRÁNSOK tehetnek arról, hogy EZEK élősködnek rajtunk!
.
Emlékeim szerint már a rendszerváltás után is problémát jelentett a közegészségügyre a TBC újraéledése!!!
.
Jól emlékszem:
.
----- Hajléktalanság, és a TBC
kka.hu/_soros/kiadvany.nsf/44cfa372d3c5a279c1256e9600682640/d91b5cd1ad2beff3c1256ed0002860fd?OpenDocument
BEVEZETÉS

"""" 1989-1990-ben, a hajléktalan emberek tömeges megjelenésével nyilvánvalóvá vált, hogy a hajléktalan létforma melegágya számos súlyos betegségnek, így a tbc-nek is. A neves alkohológus-tüdőgyógyász professzor, Levendel László — aki haláláig elhivatott orvosa volt a legeleset-tebbeknek —, egyaránt hívta fel az orvostársadalom, a szo-ciális szakma és az átlagpolgár figyelmét a hajléktalanság életveszélyes voltára. „Megviseltségük életútjukból, személyiségfejlődésük traumatizáltságából, egészségi állapotuk többszörös károsodásából, a társadalmi lejtőn a mélypontra csúszásából egyaránt kiviláglik. A hajléktalan ember életveszélyes, krízis-állapotban van. Bár a probléma tár-sadalmi, szociális eredetű, a helyzet elsősorban egészségügyi, orvosi intervenciót sürget.”1 Levendel László szoros összefüggést látott a hajléktalanság, az alkoholbetegségek és a tbc között. Míg az alkoholbetegek körében legalább tízszeresre tette a tbc előfordulását, a hajléktalan emberek esetében akár a százszoros arányt is elképzelhetőnek tartotta. A későbbi vizsgálatok, ha ilyen magasat nem is, de az átlag lakossághoz képest sokszoros tbc-s megbetegedési arányokat mutattak ki."""
.
A migrációról olyan politikusok tehetnek, AKIK nyomorba döntik/döntötték a NÉPET!
.
Nagyon RÉGEN VOLT AZ UTOLSÓ BÉKEÉV, talán 1913, az óta dörögnek az ágyuk, elszórják a nagy-, kis hatalmak a raktáron lévő fegyvereket, stb., stb.
.
mult-kor.hu/20130530_1913_utolso_bekeev_vagy_utolso_valsagev
.
Ennyi!
Mindenkinek EGY ÉLETE VAN ha szegény, ha zsarnok, ha KIZSÁKMÁNYOLÓ!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.