Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint az átláthatóságot szolgálja, hogy a "Stop Soros" törvénycsomag elfogadása esetén regisztrálniuk kell az illegális migrációt segítő szervezeteknek.

Völner Pál hétfőn az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott: ehhez kapcsolódóan az említett szervezetek pénzforgalma is külön számlán kell, hogy megjelenjen, és ennek egyfajta ellenőrzése, hogy a bankoknak ezt a Magyar Nemzeti Bank felé jelenteniük kell.

Ha nem tesznek eleget a kötelezettségüknek, akkor a nemzeti bank mellett az ügyészség is jelzést kap, és a bíróságon felléphet ez ellen

- fogalmazott.

Felhívta a figyelmet arra, hogy "a támogatási összeg kétszerese bírságként kiszabható" ezekre a szervezetekre, ha nem regisztrálnak.

Végső esetben sor kerülhet a szervezet törlésére is

- tette hozzá Völner Pál.

Ha regisztrálnak, akkor a kapott forrásokat nem veszik el tőlük, de van egy 25 százalékos illetékfizetési kötelezettség, amely a törvénytervezet szerint kizárólag határőrizetre fordítható, mivel ezt az Európai Unió "valamiért nem támogatja" Magyarország esetében

- mondta.

Völner: az átláthatóságot szolgálja a regisztráció a "Stop Soros" törvénycsomagban

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az államtitkár közölte: a törvénycsomag harmadik eleme a távoltartásról szól;

azokat, akik ezt végzik, támogatják, idegenrendészeti eljárásban ki lehet tiltani a schengeni határ 8 kilométeres körzetéből, vagy külföldi állampolgárok indokolt esetben kiutasíthatók az ország területéből.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Leülhecc Völnerke, majd a gazdid megmondja, hogy mikor, hogy érzed magad és nyom egy barackot arra a nagyon buta, nyalogány csicska üres kobakodra és egy szereplést letudtál, nagy nyalintással!
cs.n.
Nem szolgál ez semmit, csak kampánykamu.
lusta
Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára sajnos nem ismeri a hatályos törvényeket. Ez a szomorú ebben az egészben. Ugyanis az illegális migrációt segítő szervezeteket embercsempészeknek hívnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.