Feltett Demeter Márta egy kérdést, nem voltak képesek erre kulturált választ adni az Emmitől a külügyig. KORÁBBAN A TÉMÁBAN: Vizsgálja a nemzetbizottsági bizottság a szélsőjobbos szervezetek működését Ön, illetve az Ön által vezetett minisztérium államtitkárai és helyettes államtitkárai milyen kapcsolatban állnak azeri kormányzati képviselőkkel, gazdasági és üzleti szereplőkkel? E kérdést az LMP-s képviselő, Demeter Márta tette fel és küldte el hat minisztériumnak. Mivel a képviselői kérdés egy hivatalos műfaj, normál esetben a tárcáknak kötelességük lenne részletekbe menően válaszolni. Azonban az Hvg.hu szerint nem ez történt. Előzménynek leírják, egy nemzetközi oknyomozás derítette ki, hogy 2012-14 között az azeri kormány 2,9 milliárd eurót pumpált európai bankokba, hogy nyugati politikusokat és újságírókat fizessen le. Ebből 7,6 millió dollárt Magyarországra került, egy magyar számlára. Ekkoriban adta ki a kormány az azeri baltás gyilkost, akit hősként köszöntöttek és...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Ez a pofátlanság csimborasszója.Nem is értem mit képzelnek ezek magukról?Ha ez a pökhendi,korrupt,hazug rablóbanda fog nyerni áprilisban,folytatni fogják,amit eddig,tovább gazdagítják a holdudvarukat.Nem tudom,maradt-e még szétlrabolható dolog ebben a nyomorult országban?
karma1
@csipetke: Mar reg nem az orszagot fogjak szetrabolni, hanem a brusszeli penzekbol elni 2020-ig. A mult heten volt egy cikk itt a Propin, hogy orbanek le akarjak hivni az osszes, 2020-ig esedekes penzt Brusszelbol. Nana, es mar meg is lenne ezzel a hozomany putyin birodalmaba Szegyenteljes, amit ezek megengednek maguknak...
karma1
@csipetke: Azert arra allatira kivancsi vagyok, hogy mi az anyjabol akar osztogatni 2020 utan orban? Mert putyinka nem lesz olyan bokezu, hiszen az adosai vagyunk maris a 100 millio lehivott euroval. Vagy ha ad is penzt, at nem nagyon hasznalhatjak csak korrupciora, putyinka utana fog nezni annak a penznek, amit orban kezebe ad, - ha egyaltalan ad.
csipetke
@karma1: Azt sem értem,hogy az EU miért nem ellenőrzi szigorúbban az eu-s pénzek felhasználását?Mert "ezek"úgy költötték-osztogatták,mint a sajátjukat.Idejöttek,megnézték a kisvasutat,és nem történt semmi.De nemcsak ezt nem értem,hanem azt se,hogy a 2020-ig esedékes pénzeket hogy hívhatják le,ha közben lesz a választás,és ha nem ők futnak be,a következő kormány mihez kezd az üres bukszával?A fidesz elköltheti előre a többévre való összeget?
CsipkeRózsa
"Pökhendi és lenéző válaszra futotta a minisztériumoknak"

Megszoktuk már.
karma1
@csipetke: Eloszor en sem tudtam, hogy hogyan es miert lehet lenyulni ennyire az Uniot, de aztan valaki elmagyarazta, hogy az unio csak egyes projektekre ad penzt, ugy "en bloc", vagyis pl. ad egyosszegben egy oriasi osszeget a megujulo energias beruhazasokra. Es akkor Magyarorszagon a kormany bejon a kepbe, es olyan kamu palyazatokat irnak ki peldaul, hogy csak mehszaros, tiborcz meg a garancsi legyenek kepesek rajta indulni, senki mas, es akkor mar le is van nyulva az unios penz, a csokosok zsebeben landol, lasd a fenyes peldat tiborcz es a kozvilagitas eseteben. Aztan jon a sugas a vejkonak, "te Pisti, kezd egni a talaj a labad alatt, add el a Heliost ugy, hogy azert az uj vevo benntartson teged 6.bekiabalonak a cegeben, hogy tovabbra is legyen ralatasod az unios penzekre, amit az uj ceg neve'n keresztul tovabbra is te kaphatsz meg.", es akkor a vejko latvanyosan kilep a bulibol, de mar visszaosztott a fideszes onkori vezetoknek , akik tole rendeltek meg a kozvilagitast, szoval minden menne rendben, de valaki felnyomja oket Brusszelnel, aki idekuldi az embereit ellenorizni, es rajonnek, hogy az egesz , a megujulo energiai beruhazasokra adott lovet egyszeruen elloptak. Es akkor jon az, hogy minden tovabbi penzt leallit, es visszakoveteli az osszes eddig erre a celra adott penzt, amit persze a koznep adojabol fognak fedezni, miutan orban a korrupciot torvenyesitette azzal, hogy beirta az alapkatyvaszba, ha a kormany valaha hozna egy rossz dontest, aminek gazdasagi kovetkezmenyei vannak, akkor azt vagy egyszeri adobefizetessel, vagy valamilyen cimen uj adokent folyamatosan a nep fizesse meg (illetve VISSZA az Unionak, mert ok mar tudtak, hogy az Unio azert neha el az ellenorzes jogaval, es akkor ugyis minden kiderul).
Ki van ez talalva, a rendszerbe igazitott korrupcioval
csipetke
@karma1: 21:55 Becarás.Hát,ezek aztán tényleg kitalálták.Viszont továbbra sem értem,hogy az Unio miért nem ellenőriz sűrűbben,főleg ha már tudják,hogy itt nem minden gömbölyű...
karma1
@csipetke: Talan furcsa lesz a valaszom: aki nem Magyarorszagon el, hanem mas - NYUGATI - orszagban, es mas kulturan nevelodott, abban fel sem merul, hogy orban MENNYIRE aljas, es hogy mennyire korrupt, valamint hogy milyen eros benne a hatalomvagy.
Nyugaton altalaban hisznek az embernek alapbol.
Vagyis ok ugy gondoljak, hogyha ok pl. megujulo energiak fejlesztesere adjak a penzt, akkor legalabb annak a penznek a 90 %-a arra megy el, amire adtak. Ugyanis nyugaton nagyon gyorsan lebukna a vezeto, ha elkezdene elterelgetni a penzt sajat zsebbe.
Nem mondom, hogy nem tortenik meg ott is hasonlo eset: igen, mindenhol vannak megtevedo politikusok, de ott minden kibukik azonnal, (vagy legalabbis nagyon gyorsan), mert mukodik a fekek es ellensulyok rendszere, es a felugyeleti szerveket ott nem veszed meg kilora - teszik a dolgukat. Nincs mentelmi jog - ez magyar talalmany, Hofi szerint "MAR mentelnmi joga van, mert azt tudjak, hogy ugyis lopni fog"...
Itt volt egy eset, hogy egy parlamenti kepviselo azzal a kartyaval fizetett veletlenul valahol, amivel az irodaja szamara kell vasarolnia az arucikkeket. Persze azonnal eszrevettek, es hiaba volt csak szo 1-200 dollarrol, amit azonnal be is fizetett az uzleti kartyajara, a parlament hazelnoke (ami nalunk a bajszos koteles taho) megkoszonte az addigi munkajat, es megfosztotta a hivatalatol. Indoklasul elmondta, hogy a parlamenti hitelkartyanak olyan specialis design-ja van, amit nem lehet osszeteveszteni egyetlen masik bankkartyaval sem, mi lesz, ha legkozelebb egy egeret nez elefantnak.
Ezert nem ellenoriznek surubben. Mert meg hisznek...:o)) Szerintem meg kar hinni...
karma1
@csipetke: Mert nincs ra emberuk, es mert masoknal sem ellenoriznek surubben. (Igaz, azok legalabb betartjak az unios kotelezettsegeket, es joval kevesebb penzt is kapnak, mint a magyarok)
csipetke
@karma1: Értem.Én kis naiv,azt gondoltam,hogy a világ tele van ilyen politikusokkal,mint nálunk.
Azért jó ilyet olvasni,hogy máshol azért létezik a rend,és a becsület.Nálunk ez még utópia.De reménykedünk,hátha egyszer majd itt is...
karma1
@csipetke: A "remenyhal" meg utoljara,...:o))) Tudod, ahogy a viccben is van...:o)))
Nalunk nem lenne egyetlen napja sem, ha ilyesmi derulne ki roluk (korrupcio, hazugsag, csalas)...
csipetke
@karma1: Erről mi egyelőre csak álmodunk,na de majd egyszer...
Eladott Ország
Vagyis hogy a magyar kormány nem kurva sok pénzért, hanem keresztényi szeretetből hagyta futni a keresztény-gyilkos azeri barmot; az a szaros 7 millió dollár csak úgy ide tévedt. Véletlenül. Ünnepélyesen felteszem sokadszorra a kérdést: milyen racionális, elfogadható érvet lehet felhozni annak indoklására, hogy a Fidesz a korrupció elleni fellépéstől úgy menekül, mint ördög a szenteltvíztől? Annyira, hogy Lázár János vinnyogó hisztije és Orbán Viktor gyerekkori álma adja a másikat. Az európai ügyészség létrehozása által kiváltott sikítófrásszal nyakon öntve, természetesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.