A magyar cégek főként gyógyszeripari és papíripari termékeket szállítanak Iránba, de a magyar zöldségfélék és gyümölcsök iránt is nagy érdeklődést mutat a közel-keleti ország – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Haszán Kazizadeh Hasemi iráni egészségügyi miniszterrel folytatott találkozóját követően a tárca közleménye szerint.

Iránban magyar zöldséget és gyümölcsöt ennének

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. MTI Fotó: Illyés Tibor

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön közölte, hogy a megbeszélésen a Nemzeti Akkreditációs Hivatal és az iráni élelmiszer- és gyógyszer-felügyeleti hatóság együttműködési megállapodást írt alá.

Varga Mihály a találkozón kiemelte, hogy Irán és Magyarország hosszú ideje tartó, kölcsönösen előnyös gazdasági és pénzügyi együttműködési múltra tekint vissza. Az iráni-magyar kapcsolatokban rejlő lehetőségeket jól mutatja, hogy a tavalyi év első tizenegy hónapjában a kétoldalú áruforgalom több mint 65 százalékkal bővült és meghaladta a 45 millió dollárt.

A tanácskozást követően a miniszter elmondta, hogy a kétoldalú kapcsolatok fejlődésében jelentős lépés a gazdasági vegyes bizottság létrehozása, amely megfelelő intézményi hátteret ad a közös célkitűzések meghatározásához. Az egészségipari kapcsolatok bővítésére kiváló alkalmat biztosít a 2018 második felére tervezett, következő teheráni ülés – közölte.

Elmondta, hogy a két ország közötti gazdasági együttműködés egyik eredményének tekinthető a múlt év decemberében az NGM és az iráni egészségügyekért felelős minisztérium között aláírt egyetértési szándéknyilatkozat.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
A magyarok is ennenek magyar zoldseget, ok is szeretnenek magyar gyogyszereket...
De otthon elfogyott peldaul az influenza oltoanyag. A gyerekeknek szolo kotelezo oltasok is hianyoznak...
A korhazakbol mar regen hianyoznak a fajdalomcsillapitok, fontos gyulladasgatlok, a mutetkor hasznalando alapgyogyszerek,...
Meg a nyugdijasokat segito tuzelofa is hianyzik, 5 milliardert...
varga misi, miert nem mesz anyadba?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@ila51: Mehet a tobbi is a lecsoba, Dragam, ha rajtam mulna, mar mindegyikuk vezetoszaron szedelegne...:o))))
Yoda69
@karma1: rezsigeci megmondta mindenki gyogyitsa magat otthon. Nem kell minden fityfenevel korhazba rohangalni, meg gyogyszert enni. Raerunk akkor menni, ha attetelezodik tumor. Aztan meg kezdhetjuk temetni magunkat, amire szinten van jo fideSSes program.
justhpeter
Akkor hogy is van az, hogy a makói hagyma, a fokhagyma már Kínából jön, a krumpli, az alma Lengyelországból ? Varga megint sz@rral akar etetni bennünket.
papa.49
Gúnárnyakúmiska te ezt fél egykor mondtad de EGYRE HÜLYÉBB VAGY !!!
kereső
Azt elhiszem Mi is szeretnénk ! Nem Spanyolországon keresztül importált marokkói földön termeltet.Azt mondja a "küszöbrádió",hogy magyar tulajok is érdekeltek az importban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.