A héten ismét tárgyalóasztalhoz ült az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyi államtitkársága, az ágazati reprezentatív szakszervezetek és stratégiai partnereik képviselőivel – tájékoztatta az Emmi pénteken az MTI-t, hozzátéve: a tárgyalások a jövő héten folytatódnak.

Emmi: folytatódnak a tárgyalások az egészségügyben
Fotó: Pixabay

Közleményük szerint a legutóbbi sztrájktárgyaláson az államtitkárság vállalta, hogy a közalkalmazott háziorvosoknál, házi gyermekorvosoknál, valamint az ezen praxisokban dolgozó közalkalmazott szakdolgozóknál, közalkalmazott iskolaorvosoknál a bértábla hatályának kiterjesztéséről szóló javaslatát a kormány elé terjeszti. A felek megállapodtak abban is, hogy a 2016. szeptember 20-án aláírt megállapodásban rögzített további tárgyalandó témakörökben elért eredményeket áttekintik.

A tárgyalópartnerek azt kérték az államtitkárságtól, hogy a következő fordulóban tárgyalják meg az alapellátó védőnők és a közalkalmazott fogorvosok bérhelyzetét. A sztrájktárgyaló partnerek jelezték továbbá, hogy szeretnék áttekinteni a gazdasági, műszaki- ügyviteli és fizikai munkakörben dolgozó munkavállalókat illető felmérést is – olvasható az Emmi közleményében.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Nem értem! Miről lehet tárgyalni egy "világszínvonalú magyar egészségügyben"?
kereső
@Mirabilis: Cser Ágnes! Éger...
Kezdjük látni,hogy miféle "stratégiai" együttműködést kötött számos céggel a kormány.
kukac50
2016-tól eddig nem tettek semmit! Fizetésemelés 2 forinttól 1 ezer forintig terjed hű de nagy fizetés emelés! A Kormány nem tesz semmit az egészségügyért.
Mi köze a Matolcsi bankjának egy CT megjavításához?
Banktól várja a kórház,hogy engedélyezik e a CT megjavítását vagy nem.
Ilyen rosszul áll az ország,hogy csak a bank tudja kifizetni a CT javítását?
Üres az államkassza?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.