A magyar kormány hétfőn, a tel-avivi nagykövetségen keresztül hivatalosan fogja kérni a The Jerusalem Post főszerkesztőjétől azt a hangfelvételt, amely bizonyítja, hogy a Soros-hálózat berlini szervezete azért lobbizik, hogy a német kormány magyarországi német cégeken keresztül gyakoroljon nyomást Magyarországra – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Dunakeszin.

Szijjártó Péter elmondta, hogy az izraeli The Jerusalem Post hangfelvételen alapuló cikke egyértelműen bizonyítja, a Soros-hálózat európai kormányokat akar egymásnak ugrasztani azért, hogy az illegális bevándorlók befogadását előmozdíthassa.

Szijjártó: hangfelvétel van arról, hogy "a Soros-hálózat európai kormányokat akar egymásnak ugrasztani"

Fotó: MTI/EPA

Hozzátette:

felháborítónak tartják, hogy azért járatják le Magyarországot, mert nem hajlandó illegális bevándorlókat befogadni.

Az is elfogadhatatlan, hogy "soha senki által meg nem választott NGO-k magyar emberek munkahelyeit, magyar emberek kiszámítható megélhetését sodorják veszélybe" – fűzte hozzá a külügyminiszter.

Szijjártó Péter vasárnapi sajtótájékoztatóján az angol nyelvű izraeli újság pénteki cikkére reagált, amelyben a lap, egy hangfelvétel alapján, arról írt, hogyan lobbizik a magyar törvénykezés ellen egy a Soros-alapítvány támogatásával 2017-ben elindult nemzetközi szervezet (Civil Liberties Union for Europe) magyar vezetője, Dénes Balázs.

A külgazdasági és külügyminiszter kitért arra, a hangfelvételen elhangzik, hogy Németország kormánya a Magyarországon befektető német cégeken keresztül gyakorolhat nyomást Magyarország kormányára.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy jelenleg hatezer német vállalat összesen háromszázezer embernek ad munkát és a Magyarországra irányuló külföldi működő tőke 28-29 százaléka Németországból származik.

Ezért, aki arra akarja rávenni a német kormányt, hogy magyarországi befektetésein keresztül hasson a magyar kormányra, az a magyar emberek 10, illetve 100 ezreinek a munkahelyét sodorja veszélybe – mutatott rá.

Szijjártó Péter azt mondta, hogy a cikkben megemlített német vállalatok hozzávetőlegesen 35 ezer embernek adnak munkát és olyan további befektetésekről folynak jelenleg is tárgyalások, amelyek további 10 ezres nagyságrendben létesítenének jól fizető munkahelyeket hazánkban. A Soros-hálózat tevékenysége ezeket sodorja veszélybe – figyelmeztetett a miniszter.

A külügyminiszter hangsúlyozta, a cikkből kiderült:

az NGO-k pont az olyan törvények ellen szeretnének fellépni, amelyek nem teszik lehetővé számukra, hogy eltitkolják a külföldről kapott forrásaikat.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Péterem! Állítólag kis hazánkban már nincs elég munkaerő. Ezért ment pl. Szlovéniába a Merci, a BMW is. Most miről beszélsz? Azért Soros nem egy ekkora hatalom. Te meg nála tanultál. Ez a hála? Persze magyar a magyart ki nem állja. És ha az egyik még zsidó is. Soros nagy hibája, hogy ezekbe az emberekbe egyetlen centet is fektetett! Okos ember egyetlen, de nagyon rossz dobása volt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
És mi van, ha mégis kiadják a hangfelvételt?
A zorbán jóba van a netán jahuval.
3dwhite
@karma1: Majd ad egy màsikat, mondjuk az ellenkezöjéröl, a hülye lejàtssza és kész.
lusta
A nlmet, de akár az angol sajtó is már réges rég ráugrott volna minderre. Ezzel a ˝hírrel˝ el lehet húzni megint csak az időt a választásokig. A birkáknak elég is lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél