Mészáros Lőrincék bankjának késve fizető adósaiért az állam kínálta a legtöbb pénzt. Az MKB Bank értékesítette lakossági nemteljesítő hiteleinek egy részét – értesült az Index.hu. A vevő az állami Magyar Fejlesztési Bank (MFB) leányvállalata, vagyis a Magyar Követeléskezelő (MKK) Zrt. volt. Eladott rossz lakossági hiteleiből az MKB. Ez mostanában teljesen bevett üzleti gyakorlat, a bankok végre fellélegezhettek, hosszú idő után lett másodpiaca az NPL-csomagoknak, vagyis a nemteljesítő hiteleknek. A nagy regionális lakossági bankok közül már többen is adtak el ilyen csomagokat Magyarországon is, de a térség más országaiban is.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Mi a lopásban az elvi szempont?

Mészáros & Matolcsy direktben is velünk fizetteti a „család”-szeretetét

Az elmúlt napok egyik híre volt, hogy „Az MKB Banknak sikerült értékesítenie a lakossági nem-teljesítő hiteleinek egy jelentős részét. Amihez hozzátartozik, hogy „A vevő az állami Magyar Fejlesztési Bank (MFB) leányvállalata, vagyis a Magyar Követeléskezelő (MKK) Zrt. volt.”
Ha ehhez hozzávesszük, hogy az MKB tulajdonosi köre ezerrel bűzlik „Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, Matolcsy György jegybankelnök és unokatestvére Szemerey Tamás” árnyékától.
Ennek ismertében ne legyenek kétségeink afelől, hogy milyen - azaz kiknek - a bedőlt hitelei konszolidációjáról van szó! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.