Elfogadhatatlan eszközökkel próbálta "kezelni" a fülfájós kisfiút – azóta megváltak a doktornőtől.

Megpofozta Danikát a csepeli gyermekorvos, kirúgták a doktornőt

Fotó: Pixabay

Komoly fülfájdalmakra panaszkodott egy csepeli kisfiú, ezért nagymamája és a család egyik barátja elvitte a csepeli Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat fül-orr-gégészeti részlegére – írta meg a Bors.

A rendelőben viszont az ügyeletes gyermekorvos – a család elmondása szerint – rendkívül türelmetlenül bánt a gyerekkel.

A fájdalomtól síró gyereket nem sikerült megnyugtatni, de időközben a doktornő is hisztis lett, és 

megrángatta Danika jobb karját, megfogta az állát, és egy pici pofont is adott neki

- állítják a kisfiú kísérői, akik feljelentést tettek a rendőrségen. Egy másik orvos később megállapította, a gyerek középfülgyulladástól szenvedett.

A Bors információ szerint a doktornő azóta már nem dolgozik az intézményben.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
hát igen ez a narancs-csepel, Rezsi Sziszi birodalma! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
hát igen ez a narancs-csepel, Rezsi Sziszi birodalma! =))
ittott
és akkor most nem lesz gyermekorvosuk.
takonyka szüleit kellett volna pofán vágni.
az orvos már nem tudja megnyugtatni a gyereket. a szülőknek kellett volna felkészíteni...
ugyan mennyi ideje van rá.
wagabund
..."a doktornő azóta már nem dolgozik az intézményben"...

szar napja lehetett a dokinőnek...most máshol "kezezi" a gyerekeket...
Eladott Ország
A csepeli kisfiú szülei biztos Rezsi Szilus haverja vagy fideszes volt. Lehet hogy még szakorvosból lehet válogatni a fővárosban, de úgy látom nem sokáig.
nyanya001
Ez e gyermekorvos elmehetne a lókórházba kedves nővérnek.
karma1
Ripost,... Nincs szerzo,... "pici pofon" ... Ket felnott tanuskodik a doktorno ellen,...
A szerkesztosegi cikk leirja: "– Ezt követően megrángatta Danika jobb karját, megfogta az állát, és egy pici pofont is adott neki.Rettentően felháborodtunk, rendőrségi feljelentést és panaszt is tettünk – tette hozzá Edina, aki szerint egy máshol elvégzett vizsgálat során derült ki: Danikának középfülgyulladása van.

A felháborodott család arról értesült, hogy a doktornő munkáját az esetet követően megköszönték. Az érintett doktornő már nem dolgozik a rendelőben."

Aha... Nagyon kivancsi lennek, hogy a masik rendeloben a kisfiu hogy viselkedett?
Szerintem ilyet nem csinalt a doktorno, csak a hozzatartozok voltak "tulmotivalva". Egyebkent bevett szokas a gyermekorvosi rendeloben is, hogy az orvos megkeri a csaladtagot, hogy fogja meg, vagy tartsa a gyermeket, a vizsgalatnak megfelelo modon.Ezt tekinthettek durvasagnak. A szulok rettenetesen elfogultak tudnak lenni, - erthetoen - a sajat gyerekukkel kapcsolatban.
En azert sok korulmenyt megvizsgalnek... Lehet, hogy a politikai fekvese nem volt jo a holgynek, mert a hisztis kisgyereket egy masik doki "siman" megvizsgalhatta.
Marpedig en egy ilyen tapasztalat utan azt tudom elkepzelni, hogy a gyereket egy masik orvoshoz hat loval se lehetne elvontatni, es ott nyugodtan megvizsgalni.
Jo, ez csak az en velemenyem, nem kell komolyan venni, de tanultam pszichologiat is, orvos is van boven a csaladban, es hat gyerekem is van, bar o sohasem hisztizett, ha orvoshoz kellet - szerencsere nagy tikan - menni,..
Eladott Ország
@nyanya001: Lehet hogy a doktornéni nem lépett be a fideszbe, vagy nem lojális/párthű. Kicsit túl van dimenzionálva ez az ügy. A szülők meg tanú(k) nélkül azt mondanak amit akarnak.
karma1
@Eladott Ország: Ketten tanuskodnak a doktorno ellen, - a doktorno SEMMIT nem tud csinalni!
Mondom, hogy tortent meg a masodik vizsgalat? Mitol volt ott a kisfiu NEM hisztis, es egyszeruen meg tudtak vizsgalni???
Ilyen vizsgalati gyakorlat nincs, mint amit IGY irnak le a kisfiu hozzatartozoi...
Eladott Ország
@karma1: Ki a két tanú a szülő? Vagy beengedték a váróteremben lévőket is?
karma1
@Eladott Ország: A nagymama meg az Edit, a segito masik csaladtag. Ebben az esetben ugyis tanukent fogja kihallgatni oket a rendorseg.
Eladott Ország
@karma1: A nagymama meg a segítő családtag vallomása, az igazán hiteltérdemlő lesz!? Egyébként ők lennének azok is akik megtagadhatnák egy tanúvallomást büntetőügyben.
relatív
A vélemények kialakításához azt is mérlegelni kell, hogy hol jelent meg ez a stori !

A médiumok sajnos beleestek - kimondottan a citált tipusúak -, hogy van az a magyar (?) igény, ami a lapvételeket generálja, az igazság egy más eset !

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy - ebben a milliöben - saját véleményüket egy igazságosság vezérelte törekvés szerint alakítják ki, annak ellenére, hogy a hírnek - talán - semmi alapja sincs, ami a médiamunkásokat aztán manapság egyáltalán nem befolyásolja...

Ezért nem lehet hiteles autentikus véleményt kialakítani - még szakszerű ismeretek alapján sem - ilyen ismeret alapján, szerintem... is !
szep napot
Miert egy ilyen gyonyoru not tettek nyitokepnek? Egy ilyen nohoz naponta jarnek veresert.
papa.49
Zavaros az egész történet, hát a firkász megint nem állt a helyzet magaslatán !!!
parasutyo
@szep napot: ha verésért nem is de egy prosztata kenetvételre simán... :D
karma1
@Eladott Ország: Mindenben igazad van, de sajnos a birosag merlegelni szokta, hogy 1 ember allitasa 1 masik emberrel szemben, vagy 2 ember allitasa 1 masikkal szemben. Azt is mondhatnam, hogy sok lud disznot gyoz.
Komolyan mondtam, hogy rettenetesen kivancsi lennek arra, hogy a kisfiut MASHOL, MASIK doktor milyen korulmenyek kozott vizsgalta meg (ha egyaltalan megvizsgalta), es ott hogy ertek el, hogy a kisfiu nem hisztizett. Remelem, lesz egy ertelmes nyomozo, aki ezeket a kerdeseket is felteszi, es nemcsak azon lovagol, hogy mit csinalt (VALOBAN CSINALT?) ez a doktorno. Es itt kiternek a doktorno partallasara is, meg egyeb korulmenyekre.
Mert azt is el tudom kepzelni, hogy a holgy mar a 26. oraban ugyelt, pihenes nelkul.
A "pici pofon" meghatarozasara is rendkivul kivancsi lennek, mert van egy olyan erzesem, hogy a doktorno csak megfogta a gyermek arcat, hogy ne forgassa el, mert kulonben nem tud belenezni a fulebe, es a tulvezerelt nagyi EZT tekintette pofonnak.
Nem szivesen irom le, de ha a kis csalad esetleg roma szarmazasu volt, akkor sajnos latatlanban lehet mondani, hogy a doktorno artatlan volt.
A romaknak olyan orvoshoz-jarasi, beteglatogatasi szokasai vannak, amirol az atlagembereknek fogalmuk sincs. Ebben az esetben a doktorno akar fenyegetettsegben is kellett volna, hogy vegezze a munkajat.
(Erzesem szerint fogunk meg errol a hirrol hallani mas forrasbol is.)
division
@RonaGyuri: Így van, ezért vannak rágalmazó családtagok meg ideges orvosok. Logikus.
karma1
@Eladott Ország: Valoban, meg is tagadhatnak a tanuvallomast , de akkor meg miert jelentettek fel a doktornot?
Egyebkent az egesz sztori santit, de nagyon.
Hat majd meglatjuk...:o)))
division
@karma1: Manapság már divat komoly vádakkal illetni embereket, főleg ha azért még pénzt is kilehet csikarni, bizonyos rétegek ezt nagyon jól tudják. Mindenesetre derüljön ki az igazság, és ha valóban így történt akkor többet ne praktizálhasson a doktornő, ellenkező esetben viszont...na ezt inkább nem írom le:-))
karma1
@division: Sajnos, nagyon igazad van... Egy idoben nagyon sokat kellett korhazban lennem egy sulyos baleset miatt, es lattam, hogy mi folyik az osztalyon. Engem a balesetin egy olyan orvos mutott, aki akkor 36. !!! oraja volt szolgalatban, igy is lenyomott nalam egy 4 es feloras mutetet. Minden tiszteletem neki es a tarsainak. Aztan bekerultem a 4 agyas szobaba, ahol az egyik tarsunk roma volt. Naluk pedig az a szokas, hogy azonkivul, hogy nem tartjak tiszteletben egyaltalan a latogatasi idot, az elso latogatonak MEG KELL VARNIA A KOVETKEZO LATOGATOT A BETEGAGYNAL, mert nem hagyhatja egyedul a beteget! Hidat fogtunk mindannyian a szobaban, "szerencsere" kaptam egy komoly fertozest, amivel atszallitottak a Koltoiba az Antiszeptikus Osztalyra a kovetkezo mutetre. Ott mar ketagyasban kaptam helyet, es nem volt roma szobatarsam. Az orvosok RETTEGNEK a roma betegektol, az esetleges halalhir bejelentesehez nem is latnak hozza egyedul.
Hat ez van. Azert mondom, nagyon kivancsi lennek az osszes korulmenyt megtudni, elvegre nem hiszem, hogy egy ROSSZ orvosrol lenne szo. A gyermekorvosok az orvosi kaszton belul is rendkivul jo helyen szoktak lenni.
division
@karma1: Nem is kell mondanod. Ha meg még meg is hal a beteg akkor jön a teljes rokonság agyonütni az orvost még éjjel is. Nálunk a kórházban ezért kellett a fél rendőrséget egyszer mozgósítani:-)
Eladott Ország
@karma1: Például ha a gyerek füle váladékos és azt le kell szívni, akkor nem mozoghat a gyerek, le kell fogni a fejét, ha rakoncátlankodik, vagy csak ha bele akarnak nézni a fülébe. Lehet hogy a "réti négerek" ezt erőszaknak vélik.
karma1
@Eladott Ország: Maximalisan egyetertek, en is igy gondoltam,. hogy valoszinu a nagymama meg a masik rokon csaj nem birtak lefogni a gyereket, a doktorno nagy valoszinuseggel megfogta az arcat, hogy ne mozogjon, hiszen igy a "nezokejet" se tudja betenni a fulkagyloba, mert az kulon nem is faj. csak nem a legkellemesebb.
A rokonoknak a gyereket fel kellett volna kesziteni az orvosi latogatasra, elmondani neki, hogy nem lesz kellemes, de nem fog fajni a vizsgalat (mert nem faj), viszont a doktor neni vagy bacsi egeszen biztosan meg fog gyogyitani.
Egy ertelmes 6 evesnek ezt el lehet magyarazni, hiszen mar iskolas ebben a korban, vagy legalabbis kozvetlenul elotte van az iskolanak, es mar ekkor is van egy bizonyos intelligenciaja.

Hat a "reti negerek" nem fogjak elmagyarazni sem, es a gyerek fejenek az erinteset is "pici pofonnak" minositettek.
(Asszem eloszor a fogalmakat kellene definialni, ki mit ert ezalatt.
Egy no peldaul a kozmetikusnal "pici pofonokat" kap a kozmetikustol arcmasszazs kozben, amivel elenkitik a verkeringest. Vajon azt minek minositene a nagymama?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.