Az Index összeszedett néhány tesztet, amely segíthet dönteni abban, hogy melyik pártra szavazzon most vasárnap. 

Az alábbi tesztekkel 5-10 perc alatt könnyen kiderítheti, hogy a véleménye mely pártokéhoz közelít leginkább, érdemes többet is kitölteni, ha szeretne árnyaltabb képet kapni saját pártpreferenciájáról.

Nem tudja eldönteni, hogy kire szavazzon vasárnap? Itt van pár teszt, ami segít!

Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója érkezik a csíkszeredai főkonzulátusra 2018. április 3-án, hogy leadja levélszavazatát az április 8-i magyarországi országgyűlési választásra. MTI Fotó: Veres Nándor

1. Voksmonitor

Az alkalmazást a K-Monitor nevű korrupciókutató civil szervezet fejlesztette, hasonlót készítettek már négy évvel ezelőtt is. Az app a válaszadóhoz rendeli a hozzá legközelebb álló pártot, a készítő igyekeztek magukat a pártokat is bevonni, hogy minél pontosabb végeredmény szülessen. Innen indul a kvíz.

2. Kire szavazz?

A Kire szavazz? projekt tavaly októberben indult három budapesti szakkollégium (Bibó István Szakkollégium, Heller Farkas Szakkollégium, Rajk László Szakkollégium) valamint a Corvinus Informatikus Diákkör közreműködésével. A tesztet innen lehet elindítani.

3. Vokskabin

Vokskabin a budapesti Andrássy Egyetem és a netPOL (Politikai Kommunikációs Hálózat) közös kezdeményezése. A Vokskabin politológusokból, történészekből és az egyetem diákjaiból álló szerkesztői csapata első alkalommal, az országgyűlési választások alkalmával, olyan kérdéssort állított össze, melyben négy témakörben – a gazdaságra, a demokráciára, a politikai kultúrára, valamint a bel- és külpolitikára vonatkozó kérdések kaptak helyet – írták a projekt oldalán.

A teszt 35 kérdésből áll, és a kérdésekre adott válaszokat az alapján is súlyozzák, hogy a kitöltő mennyire fontosnak ítéli meg az adott témakört. Innen lehet elindítani.

4. Szavazapp

Ez egy okostelefonos választási applikáció. A fejlesztők szerint ha valaki nem tudja, kire akar szavazni, annak érdemes kipróbálnia az ios-en és androidon is működő appot.

(via Index.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
Két dolgot kell figyelembe venni.Meg vagy elégedve az életeddel családoddal jól éltek nincs anyagi problémátok?
Vagy szeretnél jobban nyugodtabban élni nem félelemben.? Ha igen bárkire szavazhatsz a Fidesz kivételével.
nyugatifeny.blog.hu/2015/07/17/ennyire_hulyenek_meg_sosem_nezte_a_magyarokat_a_fidesz
Pálinkás Pál
Ezek irányított kérdések minden esetben.../a telefonos appot nem próbáltam/...attól függ kit akarnak kihozni legszimpatikusabb pártnak!!!Mielőtt bárki hörögni kezd,össze tudok állítani olyan kérdéssort hogyha becsületesen ,szíved szerint válaszolsz...akkor Jobbikos leszel!!! Ezek az "appok" olyan egybites féléknek valók...tudjátok ,akinek így kell megállapítania hogy melyik párttal szimpatizál,attól el kell venni a szavazati jogot!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.