A tizedikes szakközépiskolások átlageredménye a hatodikos általános iskolásokét sem éri el, a többi iskolatípusban tanuló diákok eredménye nem javult az elmúlt évekhez képest.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

LÜKE SZKÁJVÓLKÖR
Amíg opcionális, addig ne is várjunk javulást!!! Ha akarja megírja, ha nem akkor üresen adja be...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
No vigyorgó vándorköszörűs, meg az illetékes ÁLLATTITKÁR ehhez mit szóltok ???
MOST LEHET DICSEKEDNI A SEMMIVEL !!!
Nessy
@papa.49: Biztos teljesen más kérdéseket, feladatokat kaptak, mint amire felkészültek!
Kéretik a legközelebbi kompetencia mérés előtt 3 nappal a kérdéseket, feladatokat írásban megküldeni!
png
"Amit viszont fontos kiemelni: 2010 óta a kormány szisztematikusan veri szét az oktatási rendszert. A tankötelezettségi korhatár 16 éves korra történt lecsökkentése rengeteg fiataltól vette el az érettségi lehetőségét is, a szakképzés kivéreztetése jelenleg olcsó, képzetlen munkaerő termelésére van beállva. Továbbra is lexikális (felesleges) tudás átadására van berendezkedve a rendszer, ami egyáltalán nem segíti a diákokat abban, hogy felkészüljenek a 21. század kihívásaira. A szegregáció, a rossz minőségű állami tankönyvek, a túlterheltség, a fejlesztőpedagógusok hiánya – lehetne még sorolni jócskán a nehezítő körülményeket."

merce.hu/2018/04/20/ime-a-bizonyitek-a-fidesz-oktataspolitikaja-is-csak-orbanek-hatalomban-maradasat-szolgalja/
karma1
Ugyan mar,... Eleg, ha el tudjak majd olvasni a szavazolapon orban meg a fide$$ neve't, meg a Bozsi utalvanyon az osszeget ...A tobbi nem szamit./... Erdekes modon, az 56 KLIKK-fiokrol evek ota egy kurva szo sem esik...
Es a tanarak hogy kuzdottek ellene,... Az ellen az EGY ellen,... Most 56 se tul sok...:o(((
LÜKE SZKÁJVÓLKÖR
Amíg opcionális, addig ne is várjunk javulást!!! Ha akarja megírja, ha nem akkor üresen adja be...
karma1
@Nessy: A valaszokkal es megoldasokkal egyutt...
karma1
@LÜKE SZKÁJVÓLKÖR: Egy felmeron hogy lehet opcionalis a megoldas? A felmerest ironak nincs valasztasa, csak feladata: persze beadhatja uresen a lapot, de nem azert adja be uresen, mert ezt valaszthatja, hanem azert, mert olyan sotet, mint a Simplon alagut, es akkor egyes. A tanar nem fog neki konyorozni, hanem bevesi a cofot, oszt jonapot.
Nessy
@karma1: Az természetes! Kormánykörökben is így szokás,csak ott fordítva.
Ott megmondják, mit kérdezhetnek!
Yoda69
Szamit?
Az idebuszoztatott ukran szavazok meg magyarul se tudtak, meg is be tudtak x-elni a fideSSt.
Az a fontos hogy a fideSS maradjon hatalmon, es megvedjen minket a pomogacsoktot.
LÜKE SZKÁJVÓLKÖR
@karma1: Te ott Új-Zélandon nagyon tudod ezt?! Azért adja be üresen, mert nem akar dolgozni! Lusta!
karma1
@LÜKE SZKÁJVÓLKÖR: Mivel elnek otthon boven olyan rokonaim, akiket az egyetemi tanulmanyaikban anyagilag (is) tamogatom, es szinte minden heten beszelunk, naponta tartjuk a kapcsolatot a neten, kepzeld el, te holyag, hogy tudom!
LÜKE SZKÁJVÓLKÖR
@karma1: Egy dolgot ne felejts el! Emlékszem, amikor én voltam középiskolás a gimibe 4,7-4,8 alatt fel sem vettek, a volt nyolcadikos osztálytársaimat szakmunkásképző intézetbe 4,1-től vették csak fel, aki nem jutott be, ment segédmunkásnak, betanított munkásnak...
Ezzel szemben ma: 4,1 alatt már felveszik gimibe / szakközépbe, illetve szakiskolába felveszik a segédmunkásnak valót (agyilag), nem is marad senki betanított munkásnak...
Na, ez itt kérem a hatalmas felhozatal! Szarból csináljon aranyat a pedagógus! Minden tiszteletem a tanároké!
csipetke
Úgy tűnik,orbán szépen lassan eléri a célját.A hazavágott oktatás ilyen gyerekeket nevel.
karma1
@LÜKE SZKÁJVÓLKÖR: Ahogy mondod. Akkor egyidosek lehetunk, mert aki 4.5 alatt volt, az szinte ketsegbe esett, hogy "hova fog akkor most menni?"

A mai gyerekeket pedig nem csodalom: kepzeld el, hogy otthon latja a munkanelkuli diplomas, esetleg szakmaval rendelkezo szuloket, akkor o mi a turonak tanuljon?

A tanarok pedig mar regota csak a hivatasuk iranti szeretetbol vannak a palyan, nem azert, mert meg lehet elni belole...:o(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.