Heteken belül szabadulhat a a 90-es évek leghírhedtebb bűnözője, a skálás gyilkosként is elhíresült, négy ember életét is kioltó Bene László.

Hamarosan szabadulhat a skálás gyilkos

A skálás gyilkos szabadlábra helyezését elbíráló nyomozási bíró ugyanis a Blikk értesülése szerint úgy döntött, Bene elhagyhatja a börtönt. Az ügyészség azonnal megfellebbezte a határozatot,

így a másodfokú határozatig biztos rácsok mögött marad Bene. Ennek időpontja legfeljebb két hét.

A társával, Donászi Aladárral együtt skálás gyilkosként is ismert Bene László szabad életében szinte csak rablásokból és gyilkosságból élt.

1989 és 1994 között tucatnyi rablást és négy gyilkosságot is elkövettek;

először egy rendőrrel végeztek Győrben. Ősz Zsigmond azért vált célponttá, mert pénzt szállított szabadnapján. Később ismét lecsaptak, egy fiatal egyetemistát, Sádt Győzőt végezték ki a Skálánál. Pár hónappal később egy vadászpárost gyilkoltak meg Sárszentmihálynál. Az áldozatok egyetlen bűne az volt, hogy pont arra jártak, ahol a rablógyilkosok lőgyarkolatot tartottak.

1994-ben elfogták őket, akkor még tényleges életfogytiglan hiányában életfogytiglanra ítélték őket, ami legfeljebb 25 éves büntetést jelent. Donászi később öngyilkos lett a börtönben.

A Blikk emlékeztet Bene saját magát mindig is gengszternek tartotta, nem sorozatgyilkosnak.

Cikk- és címlapkép: YouTube/ECHO TV

(Blikk)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
a többi gengszterrel elfér , ha már nincs mit tenni
Macskaszem
@Csizmás Kond: ideális megoldás lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.